5 Haziran grevi erkene çekildi: KESK'ten grev kararı!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) 2 günlük genel grev kararı aldı. 5 Haziran'da yapılması planlanan grev, yarın saat 12.00'da işyerlerinde açıklanacak.

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, yarın saat 12.00’de greve çıkacaklarını açıkladı. İsmail Hakkı Tombul, DİSK, TBB, TMMOB ve Sendikal Güç Birliği'ne de greve destek için çağrı yaptıklarını olumlu karşılanması durumunda Çarşamba günü bu örgütlerle daha geniş bir grev yapacaklarını söyledi.

KESK'in, 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nda değişiklik öngören torba yasa tasarısını protesto etmek için yapacağı uyarı grevi Taksim Gezi Parkıyla başlayan eylemler nedeniyle salı gününe çekildi.

Grev kararını yarın saat 12.00’de işyerlerinde açıklayacaklarını belirten KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, karara DİSK, TTB ve TMMOB’un da destek vermesini beklediklerini kaydetti. Taraflar bu saatlerde bir araya gelerek çarşamba günü ortak grev yapmayı karara bağlamaya çalıyor.

Tombul, ayrıca yarın üyelerinden “siyah giyinmelerini” istediklerini söyledi ve kamu çalışanlarını işe siyah giysilerle gitmeye davet etti. Konfederasyonun 657 sayılı Devlet MemurlarıYasası’nda değişiklik öngören torba yasa tasarısını protesto etmek için yapacağı uyarı grevi, tüm ülkeye yayılan eylemler nedeniyle öne çekildi.

Hürriyet gazetesine konuşan KESK Genel Sekreteri Tombul şunlar söyledi:

“Bizim KESK olarak daha önce açıkladığımız bir karar vardı. 5 Haziran için grev kararımız vardı. Ancak hem onu öne çekme hem de talepleri genişletmek söz konusu oldu. 7 gündür insanlar ayakta. Sendikaların da rolünü oynaması gerekir.”

DİSK, TTB, TMMOB ve Sendikal Güç Birliği’ne davet
Tombul, demokratik bir Türkiye için bu greve DİSK, Türk Tabipleri Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile Sendikal Güç Birliği'ni davet ettiklerini ve bugün saat 16.00'da taraflarla bir araya gelerek konuyu görüşeceklerini söyledi.

Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Beyazıt İlhan da tabanlardan Taksim Gezi Parkı eyleminin bir uyarı greviyle desteklenmesi talebi geldiğini belirterek, konuyu saat 16.00'da görüşerek karara bağlayacaklarını açıkladı. İlhan, çıkacak karara göre Türkiye Barolar Birliğini de bu greve destek vermeye çağıracaklarını bildirdi.

AKP faşizmine karşı greve çıkacağını duyuran KESK'in o kararı: