3 Aralık'ta 24 il baskı politikalarına karşı eylemde olacak!

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin öncülüğünde bir araya gelen emek ve meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin, "Emek ve Demokrasi Güçleri" olarak 3 Aralık'ta yapacakları eylemlerin miting alan ve saatleri belli oldu.

KESK, DİSK, TTB ve TMMOB'un çağrısıyla bir araya gelen siyasi partiler, sendikalar, meslek odaları ve demokratik kitle örgütleri son dönemde artan baskı ve tutuklamalara karşı adalet ve özgürlük talebiyle 3 Aralık Cumartesi birçok ilde sokaklarda olacak.

Ülkenin birçok yerinde düzenlenecek olan 3 Aralık mitinglerinde, Özel Yetkili Mahkemelerin ve Terörle Mücadele Kanunu’nun kaldırılması, gözaltı ve tutuklamalara son verilmesi ve hala tutuklu bulunanların serbest bırakılması talep edilecek.

TKP: “3 Aralık’ta baskı ve tutuklamalara karşı alanlardayız”
Baskı ve tutuklamalara karşı adalet ve özgürlük talebiyle, 3 Aralık Cumartesi günü, 24 ilde gerçekleşecek eylemlere Türkiye Komünist Partisi’de destek verecek. TKP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, 3 Aralık Cumartesi günü baskı ve tutuklamalara karşı alanlarda olunacağı açıklandı.

AKP iktidarının hukuksuz ve gayri meşru uygulamalarının, her geçen gün, artarak devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada, sözünü söyleyen gazetecilerin, düşüncelerini açıklayan aydınların, hakkını arayan sendikacıların, parasız eğitim isteyen öğrencilerin ve adalet diyen avukatların, haksız ve hukuksuz bir biçimde gözaltına alındığı ve seslerinin kesilmeye çalışıldığı belirtildi.

Son dönemde, KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu emekçilerin KCK davası çerçevesinde cezalandırıldığının hatırlatıldığı açıklamada, “Hopa Davası’nda onlarca insanın ve öğrencinin haksız yere tutuklanması, CHP'li belediyelerin basılması, aydın ve gazetecilerin cezaevlerine atılması, nasıl bir dönemden geçtiğimizi yeterince göstermektedir” denildi.

TKP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklanın sonunda 3 Aralık eylemine çağrı yapılırken, işçiler, emekçiler, gençler, aydınlar, yurtseverler, ilericiler yani hukukun, adaletin ve özgürlüğün yanında yer alan bütün yurttaşlar eyleme davet edildi.

TKP İstanbul İl Örgütü eylem için saat 12:30'da Beyoğlu İlçe Örgütü binası önünde buluşacağını açıkladı.

Emek ve Demokrasi Güçleri'nin 24 ilde gerçekleştireceği mitingin toplanma noktaları şöyle:

ANKARA
Saat: 12.00 / Kolej Kavşağı
İSTANBUL
Saat: 13.00 / Taksim Tramvay Durağı
İZMİR
Saat: 15.00 / Basmane Meydanı
ADANA
Saat: 13.00 / 5 Ocak Meydanı
ADIYAMAN
Saat: 13.00 / Demokrasi Parkı
ANTALYA
Saat: 14.00 / Üçkapılar
AMASYA
Saat: 13.00 / Yavuz Selim Meydanı
BURSA
Saat: 15.00 / Fomara Meydanı
ERZİNCAN
Saat: 13.30 / Cumhuriyet Meydanı
ESKİŞEHİR
Saar: 13.00 / Hamamyolu Saat Kulesi Önü
GAZİANTEP
Saat: 13.00 / Kırkayak Parkı
GİRESUN
Saat: 13.00 / Atapark
HATAY
Saat: 13.00 / Eğitim-Sen Önü
İSKENDERUN
Saat: 11.30 / Pac Meydanı
KARABÜK
Saat: 13.30 / Sendika Bina Önü
KARS
Saat: 13.00 / Sendika Bina Önü
KASTAMONU
Saat: 14.00 / Nasrullah Meydanı
KIRKLARELİ
Saat: 14.30 / Öğretmenevi Önü
KOCAELİ
Saat: 14.00/Yürüyüş yolu başı
MARDİN
Saat: 12.30 / KESK Binası Önü
NİĞDE
Saat: 13.00 / Hükümet Meydanı
ORDU
Saat: 13.00 / Sırrı Paşa Caddesi
SAMSUN
Saat: 13.00 / İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidi

SİNOP
Saat: 13.30/ Uğur Mumcu Meydanı

(soL - Haber Merkezi)