21 Aralık öncesi TKP'den TTB'ye ziyaret

TKP, TTB'yi 21 Aralık'ta yapılacak olan grevle ilgili ziyaret ederek greve dönük hazırlıklar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Türkiye Komünist Partisi Genel Merkezi’nden bir heyet, 21 Aralık’ta yapılacak greve ilişkin fikir alışverişinde bulunmak ve yapabilecekleri katkıları bildirmek üzere TTB Genel Merkezi’nde TTB Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu ile bir görüşme yaptı.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Bilaloğlu, Pazartesi günü siyasi parti ve kurumlarla buluşarak 21 Aralık’ta yapacakları greve ilişkin yaptıkları görüşmeden bahsederek söze başladı.

Bilaloğlu, görüştükleri kurumlardan sağlık hakkı meselesini gündemlerine almaları, 21 Aralık’taki greve olan desteklerini kamuoyuyla paylaşmaları, üyelerinin grev günü hastanelere hizmet için değil destek için gelmeleri ve grev günü yapacakları etkinliklerde yanlarında bulunmaları doğrultusunda taleplerde bulunduklarını belirtti.

21 Aralık’taki grevin temel meselesinin sağlık alanındaki örgütlenme sorunun çözmek olduğunu belirten Bilaloğlu, yapacakları grevin ileriki süreçte süresiz greve hazırlık için bir ön adım olduğunu belirtti. Erişoğlu, bunun için grevin hastane hastane, koridor koridor örgütlenilmesi gerektiğini vurgulayarak yapılacak olan grevden ziyade sonrasındaki sürece önem verdiklerini vurguladı.

Sağlık emekçileri meclisler kuracak
Hükümetin sağlık alanında attığı adımların tartışılması gerektiğine değinen Bilaloğlu, 21 Aralık'ta hastanelerde sağlık çalışanarının katılacakları meclisler kurulmasını hedeflediklerini belirterek, ”bu meclislerde Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) tartışılsın, oylansın, herkes fikrini belirtsin" şeklinde konuştu.

Sağlık alanındaki dönüşümler konusunda doktorların, hemşirelerin ve diğer tüm sağlık çalışanlarının irade koymasının zorunluluğuna değinen Bilaloğlu, grev günü oluşturulacak sokak meclisiyle sağlık emekçilerinin iradelerini koymalarının önemine işaret etti.

Grev ve sonrasında yapılacakların kararlaştırılması için pek çok hastanede toplantılar yapılacağını belirten Bilaloğlu, kurulacak meclislerin doktorlar dışındaki sağlık emekçilerini de kapsayacağını bildirdi.

Görüşmenin ardından TKP heyeti Bilaloğlu’na sağlık çalışanlarının grevine ilişkin hazırladıkları bildirilerin örneklerinden vererek greve TKP olarak destek vereceklerini bildirdi.

(soL - Haber Merkezi)