20 günlüğüne kapatılan tersane 5. gün açıldı

Çalışma Bakanlığı'nın 28 Ağustos'ta 20 günlüğüne faaliyetlerini durdurduğu Çeksan Tersanesi bu sabah yeniden faaliyete geçti.

soL (HABER MERKEZİ) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü Komisyonunca 28 Ağustos'ta faaliyetleri 20 gün süreyle durdurulan Çeksan Tersanesi bu sabah yeniden faaliyete başladı.

İşyerinde tespit edilen ve 5'i kapatmaya gerekçe olan 20'nin üzerindeki eksikliklerin giderildiğini ifade eden Çeksan Tersanesi yetkililerinin yeniden inceleme istemesi üzerine Bakanlık müfettişleri incelemede bulundu. Müfettişlerin eksikliklerin giderildiğine dair raporu doğrultusunda toplanan komisyon, tersanenin faaliyetlerine başlaması kararı aldı.

Komisyon raporunda kapatma kararına neden olan eksiklikler "kimyasal parlayıcı ve patlayıcı maddelerin açıkta bulunması ve parlama ve patlamaya zemin oluşturması", "elektrik kablolarının elektrik çarpmasına yol açabileceği", "korkuluk bulunmaması nedeniyle çalışma sırasında işçilerin yüksekten düşme tehlikesinin olduğu", "tavan çökmesi olasılığı" risklerinin bulunması olarak açıklanmıştı.