13 Eylül mitingine çağrı

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün 13 Eylül'de İzmir'de düzenlenecek "Emek ve Demokrasi Mitingi" ile ilgili hazırlıkların başladığını duyurdu.

soL (HABER MERKEZİ) İzmir Valiliği önünde basın açıklaması gerçekleştiren DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, miting için valiliğe resmi başvuru gerçekleştirdiklerini belirtti.

Görgün, yaptığı açıklamada, emekçilerin 12 Eylül Askeri Darbesi'ne, AKP'nin emek düşmanı politikalarına ve her türlü demokrasi dışı arayışa karşı tepkisini bu miting ile göstereceğini belirtti.

İzmir'de önceki gün gerçekleşen patlamaya da değinen Görgün, "Karanlık güçlerin yine işbaşında olduğu bu dönemde, İzmir'de çakacağımız kıvılcımın tüm Türkiye'ye yayılacağına eminiz" diye konuştu.

AKP 12 Eylül'ün devamı
Açıklamada, AKP iktidarının ülke ekonomisini uluslararası sermayenin çıkarlarına teslim ederken, işçilerin çalışma ve yaşam koşullarını gittikçe kötüleşmekte olduğunu belirten Görgün, Türkiye'deki çeteciliğin ve darbeciliğin, laikliği tehdit eden gericiliğin, emek karşıtı politikaların ve sosyal kutuplaşmaların ana kaynağı 12 Eylül darbesi ile kurulan antidemokratik rejim olduğunu vurguladı.

"Türkiye çaresiz değildir"
Görgün, DİSK'in bu çerçevede, "Türkiye çaresiz değildir!" diyerek 12 Eylül askeri faşist darbesinin 28. yılında 13 Eylül 2008 Cumartesi günü İzmir'de "Emek ve Demokrasi Mitingi" düzenleme kararı aldığını hatırlattı. Görgün emekçileri, 12 Eylül askeri darbesinin 28. Yılında 13 Eylül 2008 Cumartesi günü saat 14:30'da Türkiye'nin aydınlık geleceği ve özgür-eşitlikçi-bağımsız Türkiye için İzmir Gündoğdu Meydanı'nda olmaya davet etti.