12 Eylül Kadıköy'de lanetlendi

Mitingde "12 Eylül'den Ergenekon'a kontgerilla dağıtılsın, darbeciler yargılansın" ortak pankartı ile 12 Eylül lanetlendi.

soL (HABER MERKEZİ) 12 Eylül faşist darbesi 28. yıldönümünde İstanbul Kadıköy'de yapılan mitingle lanetlendi. Tepe Nautilus önünde toplanan binlerce kişi "12 Eylül'den Ergenekon'a, kontrgerilla dağıtılsın, darbeciler yargılansın!" yazılı ortak pankartı ile İskele Meydanı'na yürüdü.

"Paşa paşa yargılanacaksınız" yazılı pankart açan 78'liler Girişimi ellerinde 12 Eylül'de katledilenlerin fotoğraflarını taşıdı. Yürüyüş sırasında kortejin önünde darbeyi simgeleyen bir çift asker postalı ve general şapkası maketi taşındı.

Arama noktasında polisle yaşanan gerginliğin sona ermesinin ardından başlayan mitingde ilk olarak 12 Eylül döneminde yaşamını yitiren devrimciler için saygı duruşunda bulunuldu. Düzenleme Komitesi adına konuşan İsmet Yurtsever, 12 Eylül'ün katliam, gözaltı, tutuklama ve işkence bilançosunu aktardı. 12 Eylül ile işçi sınıfının örgütsüzleştirilerek direncinin kırılmasının ve Kürt halkının mücadelesinin boğulmasının amaçlandığını belirten Yurtsever, Ergenekon operasyonuna da değinerek "Ergenekon operasyonuyla kontrgerillayı, birkaç emekli paşa ve halk düşmanıyla açıklamaya çalışanlar, Ergenekon ve kontrgerillanın devlet olduğu gerçeğini örtemezler. Çünkü kontrgerilla salt istihbarat örgütlerine bağlı bir paramiliter örgütlenme değil düzenin kendisidir" dedi. Yurtsever, kontrgerilla ve darbe karanlığını ancak işçi, emekçi ve ezilen halkların örgütlü mücadelesinin dağıtabileceğini belirterek "Asla unutmayacağız, asla affetmeyeceğiz! Kontrgerilladan ve darbecilerden hesap soracağız!" dedi.

Miting DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, KESK İstanbul Şubeler Platformu adına Kadri Kılıncı ve tutsak annesi Selvi Gülmez'in yaptığı konuşmaların ardından Rojin, Grup Vardiya ve Kızılırmak'ın şarkılarıyla son buldu.

Mitinge Türk-İş'e bağlı Deri-İş, DİSK'e bağlı Limter-İş, Tekstil-Sen, Emekli-Sen, Sine-Sen, KESK Şubeler Platformu, ÖDP, EMEP, DTP, SDP, Halkevleri, DİP, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, dergi çevreleri ve meslek odaları katıldı.