'Yaşasın sosyalizm' örgüt propagandası

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Hayata Dönüş Katliamını protesto için Çorum’da pankart açan iki gence ‘’terör örgütü propagandası’’ yaptıkları iddiasıyla hapis cezası verdi.

ANF'nin haberine göre, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, “Yaşasın 19 Aralık direnişimiz, devrimci irade teslim alınamaz” ibareli ve “Dev-Lis” imzalı pankartı asan iki gence, DHKP/C propagandası yaptıkları gerekçesiyle hapis cezası verdi. Haber şöyle:

Gizli pankart astıkları gerekçesiyle Kazım Tüfekçi ve Kenan Sirke adlı iki gençlerin evlerinde bulunan Demirçelik İşçileri Bülteni, Kurtuluş, Halkın Devrimci Yolu, Sol gibi dergilerle, cezaevinde bulunan Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) üyesi Evrim Erdoğdu’ya yazılmış mektuplara el konuldu.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan yargılamada, Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Dev-Lis’in DHKP/C örgütünün gençlik yapılanması olduğunu kaydederek, pankartın bu örgütün propagandasını yapmak amacıyla asıldığını öne sürdü.

Tüfekçi’nin gözaltı sırasında “Baskılar bizi yıldıramaz, yaşasın sosyalizm” şeklinde slogan atarak örgüt propagandası yaptığını belirten Savcı, Sirke ve Tüfekçi’nin örgüt propagandası yapmaktan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme de Evrim Erdoğdu’nun örgüt üyeliğinden cezalandırıldığına dikkat çekerek, Erdoğdu’ya yazılan mektup içeriklerinden Kazım Tüfekçi ve Kenan Sirke’nin “örgüt üyeliği boyutunda olmamakla birlikte örgütsel faaliyette bulunduklarının anlaşıldığını” kaydetti.

Mahkeme, sanıklardan Tüfekçi ve Sirkeci’ye terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan birer yıl hapis cezası verdi. Sirkeci’nin cezası daha sonra duruşmalardaki davranışları göz önünde bulundurularak 10 aya indirildi. Karar Yargıtay tarafından da onanırsa iki sanık cezaevine girecek.

(soL - Haber Merkezi)