“Yankee Go Home!”

Türkiye Komünist Partisi Antalya Örgütü, Antalya açıklarında demirleyen Amerikan uçak gemisinin askerlerini ve ABD'yi protestosunu sürdürüyor.

3 gündür Antalya sokaklarında alınan yüksek güvenlik önlemleri altında gezen Amerikan askerlerine “Yanki Go Home” dendi.

TKP’li grup, Antalya halkını katliamların simgesi olan ABD'ye ve Amerikan askerlerine karşı ses vermeye çağırdı. Güllük Caddesi’nden başlattıkları yürüyüşe, Atatürk Caddesi üzerinden devam eden TKP'liler, buradan Işıklar Caddesi’ne doğru yöneldiler.

Yürüyüş bir süre alkışlar ve ıslıklarla sürdürüldükten sonra, atılan sloganlarla devam etti. Sık sık “Yanki go home”, “ Antalya uyuma katilleri doyurma”, “Katil ABD işbirlikçi AKP”, “Katil ABD işbirlikçi CHP”, “Yanki evine bu memleket bizim”, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filoyu unutmayın” sloganlarının atıldığı eylemin hedefinde, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın vardı. Bir süre sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin önüne gelen TKP’li yurtseverler, Akaydın’ın ABD askerlerini makamında “kabul”ünü, belediye önünde yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. Eylemciler, belediye önüne siyah çelenk ve Iraklılar'ın onuruna sahip çıkmalarının simgesi haline gelen bir maket ayakkabı bıraktı. Yürüyüş süreci boyunca çevrede bulunan esnaf ve vatandaşlar da alkışlarla eyleme destek verdi.

Amerikan askerlerinin rahat gezmesini sağlayan güvenlik görevlilerinin sayısının 3. günde gözle görünür şekilde artması dikkat çekti. Polis tarafından kurulan barikatlar ve alınan önlemler, polisin kimi kimden koruduğu konusunda akıllarda soru işareti bıraktı.

Amerikan gemisinin komutanları Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın’ a “nezaket” ziyaretinde bulunmuştu. Akaydın ise nezaketi “kabul” etmiş ve katliamın simgesi komutanlara, ne amaçla verildiği belli olmayan bir plaket vermişti.

(soL - Antalya)