Üniversiteliler Başbakan’a diz çökmemekte kararlı!

TKP'li öğrenciler, Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe'de rektörlerle buluşmasını protesto etmek isteyen öğrencilere uygulanan polis terörünü kınadı. Öğrenciler tarafından yapılan açıklamada "AKP, öğrencileri 'yola getiremediğinden' olsa gerek öğrencileri 'dayakla terbiye etmek' istemektedir" denildi.

Öğrencilerin yaptıkları açıklama şöyle:

4 Aralık Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan üniversite rektörleri ile toplantı halindeyken dışarıda “Üniversiteleri AKP’ye Teslim Etmeyeceğiz!” diyen üniversite öğrencilerine gün boyunca biber gazları ve coplarla şiddet uygulanmıştır.

Üniversite öğrencilerinin AKP’ye karşı vermiş olduğu mücadelede saldırgan tarafın kim olduğu apaçık ortadadır. AKP, öğrencileri “yola getiremediğinden” olsa gerek öğrencileri “dayakla terbiye etmek” istemektedir.

Başbakan’ın rektörlerle yapacağı toplantının protesto edilmesini engellemek için vermiş olduğu talimatları harfiyen yerine getiren emniyet güçleri, 4 Aralık günü boyunca İstanbul’da sıkıyönetim dönemlerini aratmayacak güvenlik önlemleri almıştır.

Geçtiğimiz hafta ilki yapılan rektörler toplantısının bu hafta düzenlenen ikinci oturumu esnasında dışarıda yaşananlar, üniversitelilerin AKP’ye karşı yürüttükleri mücadelenin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gözler önüne sererken, Başbakan’ın geçtiğimiz haftalarda “üniversitelerde ileri demokrasi” söylemlerinin ne kadar sahtekârca olduğunu da teyit etmiştir.

Hiçbir gerekçe göstermeksizin basın açıklaması yapmak isteyen üniversite öğrencilerini engelleyen, basın açıklaması yapmak için buluşma noktalarına ilerleyen öğrencilerine de biber gazları ve coplarla saldıran polis onlarca üniversite öğrencisi yaralamış, bir o kadar öğrenciyi de gözaltına almıştır.

Geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda İTÜ’de Başbakan’ı protesto etme suçundan haklarında hapis cezası istemiyle dava açılan üniversite öğrencilerini kendisinin dava etmediğini söyleyen Başbakan, çok geçmeden bir üniversiteli tiyatro-müzik topluluğu olan Beyoğlu Kumpanya grubu üyelerini besteledikleri “Tayyip Blues” şarkısındaki sözlerden dolayı mahkemeye vermiştir.

Üniversite öğrencilerinin siyasal düşüncelerini dile getirmesi önünde hiçbir kısıt olmadığına da bir önceki toplantı da değinen Başbakan Erdoğan, bu hafta yapılan toplantı esnasında dışarıda siyasi görüşlerini dile getirmeye çalışan üniversitelilere saldırılması talimatını vermiştir.

Bir hafta arayla kamuoyuna yansıyan görüntüler her şeyi apaçık ortaya koymaktadır. Üniversite öğrencilerine tahammülü olmayan AKP ve Başbakan Tayyip Erdoğan buldukları her fırsatta üniversite öğrencilerini baskı altına almaya çalışmaktadır.

AKP’nin polis devletine çevirdiği Türkiye’de halkımız çeşitli yöntemlerle sindirilmeye çalışılırken üniversite öğrencileri onurlu ve başı dik bir mücadele vermektedir. Üniversite öğrencilerinin vermiş olduğu mücadele AKP’nin kiri üniversitelerimizden temizlenene kadar devam edecektir. Üniversite öğrencileri AKP’ye de Başbakan’a da diz çökmemekte kararlıdır.

TKP’li Öğrenciler olarak, AKP’ye diz çökmeyen tüm üniversite öğrencilerini selamlıyor, gözaltına alınan üniversitelilerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

(soL-Haber Merkezi)