ÜKD Büşra Ersanlı'nın serbest bırakılmasını talep etti

Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD), akademisyen ve BDP Parti Meclisi Üyesi Büşra Ersanlı'nın gözaltına alınması ile ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada "Büşra Ersanlı da dahil olmak üzere tutuklu tüm akademisyenlerin serbest bırakılmasını acil olarak talep ediyoruz" denildi.

Üniversite Konseyleri Derneği'nin açıklaması şu şekilde:

Basına ve Kamuoyuna,

Değerli bir bilim insanı olan Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın gözaltına alınmasını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. BDP’nin Parti Meclisi Üyesi olan Büşra Hoca, siyasi partiler kanunun her öğretim üyesine hak olarak tanıdığı gibi bir siyasi partinin merkez kurulunda sorumluluk almıştır. Bundan dolayı cezalandırılması, evinin basılması, evraklarına el konulması kabul edilemez.

AKP iktidarı boyunca, özellikle 2008’den bu yana çok sayıda akademisyen neyle suçlandıkları belli olmaksızın, bir yıldırma kampanyasının parçası olarak uzun süre tutuklu bırakılmakta, yaşamları parçalanmakta, akademiden zorunlu olarak uzaklaştırılmaktadır.

Çok bilinçli bir biçimde planlanan, evrensel hukuk ve adaletten uzak, akademisyenlere dönük bu yıldırma kampanyasını ÜKD olarak şiddetle kınıyor, Büşra Ersanlı da dahil olmak üzere tutuklu tüm akademisyenlerin serbest bırakılmasını acil olarak talep ediyor, sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.

(soL-Haber Merkezi)