Üç fidan Antep'te anıldı

Devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan İçin Gaziantep'te bir anma etkinliği gerçekleştirildi.

TKP'li Öğrenciler ve dostları, idamlarının 38.yıldönümünde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin inan'ı Gaziantep'te yaptıkları etkinlikle andı. TKP Gaziantep İl Örgütü'nde yapılan etkinlik Üç Fidanın anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Devrimci Gençlik Köprüsü adlı belgeselin gösteriminin ardından söz alan TKP yöneticisi Denizlerin bağımsızlıkçı, kamucu ve aydınlanmacı bir duruşla verdikleri örgütlü mücadelenin altını çizerek bugün Denizlerin mirasını korumak için Amerikancı, piyasacı ve gerici zihniyeti temsil eden AKP iktidarıyla mücadele etmenin önemini
vurguladı.

Ardından söz alan bir üniversite öğrencisi, " Bugün yas tutarak değil, antiemperyalizm bayrağını daha fazla yükselterek layık olabiliriz onlara. Örneğin, üniversitemizde yakın bir zamanda açılan ABD Köşesiyle mücadeleyi yükselterek ve sonucunda katillerin günah çıkartma köşesini okulumuzdan kovarak Denizlere layık olabiliriz!" diye konuştu.

(soL - Gaziantep)