Türkiye Komünist Partisi'nden 1 Mayıs çağrısı

Türkiye Komünist Partisi yaptığı açıklamada, "Bütün emekten yana devrimci güçleri, kararlı ve bugünün zorlu gündemlerine karşı sözünü esirgemeyen bir 1 Mayıs için seferberliğe çağırıyoruz" dedi.

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi, 1 Mayıs öncesi bir çağrı metni yayınladı. TKP, "gerici iktidarın Amerikancı ve piyasacı uygulamaları karşısında eğilip bükülmemeye, AKP'nin ekmeğine yağ sürmemeye" çağırdı.

Türkiye Komünist Partisi'nin açıklaması şöyle:

1 Mayıs için çağrımızdır

İşçi sınıfının birlik ve dayanışmasını simgeleyen 1 Mayıs, işçi sınıfına güç ve kişilik veren bir gün olmalıdır. Gerici iktidarın Amerikancı ve piyasacı uygulamaları karşısında eğilip bükülmeden, "ama"lar ve "fakat"larla top çevirmeden emperyalizmin ve onun bölgesel operasyonlarının karşısına dikilmek, dinselleştirmeye tavır almak gerekir. Tersi, AKP'nin ekmeğine yağ sürmek anlamına gelir.

Bütün emekten yana devrimci güçleri, kararlı ve bugünün zorlu gündemlerine karşı sözünü esirgemeyen bir 1 Mayıs için seferberliğe çağırıyoruz.

Bu bağlamda, 1 Mayıs'ta

- Sermaye sınıfının diktatörlüğü ve onun tüm halk düşmanı uygulamaları emekçi halk tarafından gayrı-meşru ilan edilmelidir.

- Bölgenin, sözde barış süreci adı altında, ABD planları doğrultusunda yeniden tasarlanma girişimi reddedilmelidir.

- Gericiliğe karşı aydınlanmacı bir duruş sergilenmelidir.

- Kürt halkının eşitlik talepleri emeğin kurtuluşu ekseninde savunulmalıdır.

- ABD ve diğer emperyalist ülkelere karşı bağımsızlıkçı bir tutum alınmalıdır.

- Suriye'ye karşı yürütülen kanlı ve kirli savaşa karşı ikirciksiz bir biçimde karşı konmalıdır.

- Milliyetçi ve liberal kuşatmaya karşı yurtseverlik ve enternasyonalizm bayrağı yükseltilmelidir.

Türkiye Komünist Partisi 1 Mayıs'ın bu içerikte kutlanması için üzerine düşeni yapacak ve bu eksende her tür işbirliğine açık olacaktır.

Türkiye Komünist Partisi

Merkez Komite

15 Nisan 2013

(soL - Haber Merkezi)