TKP'li Öğrenciler Dolmabahçe'ye yürüyor

TKP'li Öğrencilerin, 6 Mayıs 1972'de idam edilen gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan için gerçekleştirecekleri yürüyüş bugün saat 16.00'da Galatasaray Lisesi önünden başlayacak. Yürüyüş Dolmabahçe'de gerçekleşecek bir miting ile sonlandırılacak.

6 Mayıs 1972'de idam edilen ve gençlik hareketinin sembol isimleri haline gelen Deniz Gezmiş ve arkadaşları, her sene olduğu gibi bu sene de çeşitli etkinliklerle anılacak. TKP'li Öğrenciler, “6 Mayıs'ta matem tutmuyoruz” ifadelerine yer verdikleri açıklamalarında “Deniz Gezmişler'in bayrağını şimdi AKP'ye karşı göndere çekmek gerektiğini” ifade ediyorlar. “Başladığımız işi bitireceğiz! Sosyalist Türkiye'yi kuracağız” sloganı ile yürüyüş çalışmalarını sürdüren TKP'li Öğrenciler, üniversite ve liselerden gelecek çok sayıda öğrenci ile birlikte Saat 16.00'da Galatasaray Meydanı'nda toplanacaklar.

Yürüyüşün varacağı yer olan Dolmabahçe, gençlik hareketleri ile birlikte anılan 6. Filo olaylarının yaşandığı yer olarak hafızalardaki yerini koruyor. Amerikan 6. Filo askerlerinin devrimci gençler tarafından denize döküldüğü yer olan Dolmabahçe'de Saat 17.00'de başlayacak bir miting ile yürüyüş sona erecek. Mitingte yapılacak konuşmaların ardından, Sesler ve Düşler müzik grubu da sahne alacak.
(soL - Haber Merkezi)