TKP'den Üsküdar'daki saldırıya ilişkin açıklama: Boyun eğmeyeceğiz

Türkiye Komünist Partisi Üsküdar İlçe Örgütü'ne yapılan saldırıya ilişkin TKP İstanbul İl Örgütü bir basın açıklaması yaptı.

TKP Üsküdar İlçe Örgütü'ne önceki gün yapılan saldırının ardından TKP İstanbul İl Örgütü konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, "Gericiler, faşistler işbaşında, boyun eğmeyeceğiz" dedi.

TKP İstanbul İl Örgütü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Gericiler, faşistler işbaşında

Boyun eğmeyeceğiz!

Türkiye Komünist Partisi Üsküdar İlçe Örgütü binası dün gece saldırıya uğradı. Binanın salonunu tahrip eden ve camları kıran saldırganlar dış cepheye bakan parti tabelalarına da zarar verdiler. TKP, ülkenin dört bir yanında sürdürdüğü eşitlik ve özgürlük kavgasını büyütürken, bu ve benzeri saldırıların takipçisi olacak ve geçiştirilmesine izin vermeyecektir.

TKP Üsküdar İlçe Örgütümüzün binası dün gece boş olduğu saatlerde saldırıya uğramıştır. Saldırganlar binanın salonunda bulunan tüm camları ve sandalyeleri kırmış, binada bulunan tabelalara zarar vermiştir.

Parti binamız, Üsküdar merkezindedir ve etrafında çok sayıda işyeri bulunmaktadır. Sadece bu veri bile saldırının planlı ve organize bir saldırgan grup tarafından yapılmış olduğuna dair kuşku duymamak için yeterlidir. Bu çapta bir saldırıdan devletin kolluk güçlerinin haberinin olmaması da çok zayıf bir olasılıktır. Bu zayıf olasılığın başka bir skandala işaret ettiğini de belirtmek isteriz.

Üsküdar ilçe örgütümüz İstanbul'daki tüm örgütlerimiz gibi, 16 Aralık Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenecek olan 'Ekmek, sol ve hürriyet günleri' etkinliğine hazırlanmakta, etkinliğin duyurulmasına yardımcı olacak yoğun bir çalışma yapmaktadır. Üsküdar'daki çalışmalarımızın gericileri ve faşistleri rahatsız etmesine şaşırmıyoruz. Bu rahatsızlığın, binamızın tahrip edilmesiyle kendisini göstermesini ise karşımızdaki güçlerin kimliğine ilişkin bir işaret olarak görüyoruz.

TKP, halkımızı bir karanlığa mahkum etme çabasındaki gericileri, faşistleri, işbirlikçileri varlığıyla ve mücadelesiyle rahatsız etmeye devam edecektir.

Ülkemizi ve halkımızı, bu çete artıklarına ve bekçiliğini yaptıkları sermaye düzenine teslim etmeme kararlılığımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

TKP, ülkenin dört bir yanında sürdürdüğü eşitlik ve özgürlük kavgasını büyütürken, bu ve benzeri saldırıların takipçisi olacak ve geçiştirilmesine izin vermeyecektir."

(soL - Haber Merkezi)