TKP'den seçim açıklaması: Yerel seçimlerden solu güçlendirerek çıkacağız

Türkiye Komünist Partisi, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada "Yerel seçimlerden solu güçlendirerek çıkacağız" dedi.

(soL - Haber Merkezi) TKP'nin yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

YEREL SEÇİMLERDEN SOLU GÜÇLENDİREREK ÇIKACAĞIZ

30 Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçimlere katılacak siyasi partilerden biri olan Türkiye Komünist Partisi, seçimleri, Türkiye’de solla sağın, ilericilikle gericiliğin, aydınlıkla karanlığın, emekle sermayenin mücadelesi çerçevesinde ele almaktadır.

Bugün bu mücadelede iç içe geçen iki görev karşımıza çıkıyor:

AKP’yi geriletmek ve yenmek.

Solun siyasal ve ideolojik mevziler kazanmasını sağlamak.

Bu iki görevi karşı karşıya koyanlar vardır. Böyle bir tutum kesinlikle ihanettir. Türkiye Komünist Partisi bu ihanetin adresi olmayacaktır.

Bu iki görevin birlikte üstlenilmesi ve uyumlu hale getirilmesi de mümkündür ve yapılması gerekendir. Türkiye Komünist Partisi, devrim ve sosyalizm mücadelesinin çıkarları doğrultusunda tam da bunu yapacaktır:

1. Türkiye Komünist Partisi, seçimlere kadar, AKP iktidarını, onun sınıfsal ve ideolojik dayanaklarını sergileyerek zayıflatmayı birinci sıraya yerleştiren bir propaganda dönemi geçirecektir. Bu iktidara karşı gerçek seçenek olan sosyalizm, aynı zamanda AKP’nin geriletilmesinde ve yenilmesinde kullanılacak en güçlü silahtır. TKP bu silahın ne kadar etkili olabileceğini gösterecektir.

2. Türkiye Komünist Partisi, özenle takip ettiği ve büyük bir olanak olarak nitelendirdiği Sol Cephe için yapılan çağrıda da dile getirildiği gibi, aydınlanmacı, yurtsever, kamu çıkarlarını gözeten bir belediyecilik anlayışının yerel yönetimlere egemen olması için çaba harcayacak, bu doğrultuda “parti” kimliğini geri plana atmaktan çekinmeyecektir. Bununla birlikte, TKP, AKP’nin geriletilmesi adına, piyasacı-gerici-Amerikancı adayların desteklenmesi için yapılacak çağrılara kulak asmayacak, alternatif üretecektir.

3. 30 Mart seçiminin en önemli başlıklarından biri haline gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde, Mustafa Sarıgül adının ortaya atılması, Haziran’daki halk direnişinin kalbi olan kentin sol birikimini reddetmek, Türkiye’nin sağa mahkum olduğunu ileri sürmek anlamına gelir. İstanbul’un AKP’nin elinden alınması, kuşkusuz önemli bir gelişme olacaktır. Ancak, AKP iktidarı tükenirken, Türkiye’nin geleceğinden solu silmek anlamına gelecek girişimlerin önünü açmanın maliyeti daha hafif değildir. AKP sağcılığına karşı sağcı adaylarla çıkarak, “oy artırmayı” düşleyenler, bunun aynı zamanda bir bedeli olduğunu unutmamalıdırlar. Bilinmelidir ki, TKP İstanbul’da bu yanlışa ortak olmayacak ve sosyalizmin sesinin kısılmasına izin vermeyerek, solun değerlerini titizlikle savunan bir aday etrafında etkili bir seçim çalışması yürütecektir.

4. Türkiye Komünist Partisi belediye meclislerinde işçi sınıfının, sosyalizmin temsil edilmesi için yurt çapında aday gösterecektir.

Türkiye’nin geleceğini cemaatler arası kavganın belirlemesine, sağın alternatifinin sağ olarak gösterilmesine izin vermeyeceğiz.

Halkımızı, boyun eğmeyenleri, sola, solun değerlerini temsil eden adaylara destek olmaya çağırıyoruz.

Türkiye Komünist Partisi
Merkez Komite