TKP'den saldırı açıklaması: 'AKP’nin barıştan anladığı budur!'

Türkiye Komünist Partisi, dün Sinop'ta yaşanan ve bugün Samsun'da TKP binasına yapılan taşlı saldırıyla süren olaylara ilişkin bir açıklama yaptı.

Türkiye Komünist Partisi, Sinop'ta ve Samsun'da yaşanan saldırılara ilişkin bir açıklama yaptı. Saldırıların sorumlusunun hükümet olduğunun belirtildiği açıklamada, sorumlular istifaya çağırıldı.

TKP Genel Merkez imzalı açıklama şöyle:

AKP’nin barıştan anladığı budur!

Sinop'ta önceki gün yaşananlardan yalnızca hükümet sorumludur. Bir siyasi partinin temsilcilerinin, milletvekillerinin herhangi bir kentte güvenli bir biçimde toplantı yapmasını sağlamayan, küçük bir grubun saldırı hazırlıklarını engellemeyen, katliam ve linç heveslisi toplulukların eylemlerine ses çıkartmayan bir iktidardan söz ediyoruz.

Tersine, hükümet dün Sinop'ta yaşananları müzakere sürecinin bir parçası olarak görmekte ve benimsemektedir. BDP'ye "bakın toplumda tepki var" derken, MHP ve diğer milliyetçi kesimlere "sürece itiraz etmeyin, bu görüntülerle sizi rezil edebiliriz" mesajı verilmektedir. Bu, her an sahibinin elinde patlayarak kanlı sonuçlara yol açabilecek kirli bir siyaset tarzıdır.

İşçiye, öğrenciye, avukata hukuksuz bir biçimde saldıran kolluk kuvvetlerinin hukuksuz ve provokatif eylemlere büyük bir hoşgörüyle yaklaşmasının onarılamayacak sonuçları olacaktır. Sinop'ta sahnelenen şov göstermelik gözaltılarla geçiştirilemez. Sorumlular bulunmalı ve İçişleri Bakanı, Sinop Vali ve Emniyet Müdürü derhal istifa etmelidir.

BDP heyetinin Samsun’a geçmesiyle katliam ve linç heveslileri de Samsun’da harekete geçmiştir. Bu sabah, Türkiye Komünist Partisi Samsun İl Örgütü binasının camları bu saldırgan grup tarafından taş atılarak kırılmıştır. Samsun Valisi ve Emniyet Müdürü istifa etmelidir. Katliam heveslisi bu saldırgan gruba anlayış gösteren yetkililere aynı anlayışı göstermeyeceğimizi, yakalarına yapışacağımızı ilan ediyoruz.

(soL - Haber Merkezi)