TKP'den referandum açıklaması

Anayasa değişikliği referandumunda "hayır" oyu vereceklerini açıklayan Türkiye Komünist Partisi, "'Hayır', AKP iktidarına karşı tavizsiz konumlanış anlamına gelir" dedi.

Türkiye Komünist Partisi'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Türkiye Komünist Partisi, başından beri karşı çıktığı Anayasa Değişiklik Paketi’yle ilgili olarak 12 Eylül tarihinde düzenlenecek olan referandumda “HAYIR” oyu verecektir.

Bu “HAYIR”, AKP’nin kendi iktidarını sağlamlaştırmak, yürütme erkinin diktatörlüğünü pekiştirmek için yaptığı ve yapmaya çalıştığı bütün yasal düzenlemelere topyekûn karşı koyuş anlamına gelir.

Bu “HAYIR”, faşist 12 Eylül’ün halkımıza dayattığı anayasanın değiştirilmekte olduğu yalanlarını boşa çıkarmak anlamına gelir.

Bu “HAYIR”, 12 Eylül’e ve onun anayasasına karşı başından beri tavrını koyan, bu uğurda bedel ödeyen devrimcilerin kendi değerlerini yobaz-liboş koalisyonuna yedirmeyeceği anlamına gelir.

Bu “HAYIR”, TKP’nin 12 Eylül Anayasası’nın başımıza açtığı gerçek sorunları ve toplumcu bir anayasanın ve onun temellerinde yükselecek yeni bir düzenin neden gerekli olduğunu halka anlatmak için daha fazla çaba harcayacağı anlamına gelir.

Nihayetinde bu “HAYIR”, AKP iktidarına karşı tavizsiz bir konumlanış anlamına gelir.

TKP bütün örgüt, üye ve dostlarını referandumda “HAYIR”ları çoğaltmak, bu tavrın sol, devrimci anlamını halka anlatmak için seferber olmaya benzer
kaygılarla hareket edecek tüm güçleri ortak bir çalışma için hızla hareket etmeye çağırır.

Türkiye Komünist Partisi
Genel Merkez"

(soL - Haber Merkezi)