TKP'den Ovacık Belediyesi'ne ziyaret

TKP heyeti Ovacık Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu'na ziyarette bulundu.

(soL - Haber Merkezi) Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi üyesi Kurtuluş Kılçer , TKP Dersim İl Başkanı Faysal Azamlı ve parti üyelerinden oluşan bir heyetle Ovacık Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu'na bir ziyarette bulundu.

Ovacık Belediye Başkanlığı'nı kazanan TKP adayı ve Ovacık Halk Dayanışması temsilcisi Fatih Maçoğlu'nu makamında tebrik ziyaretinde bulunan TKP heyeti önümüzdeki dönemde Ovacık halkının ve Ovacık Belediyesi'nin ihtiyaçlarını konuştular.

Nasıl bir belediyecilik sorununun konuşulduğu ve sosyalist belediyeciliğin ilkeleri üzerinde durulan ziyarette iki başlığın altı çizildi. Bir yandan halka dayanan bir yönetim anlayışı diğer yandan da halkın temel ihtiyaçlarının olanaklar ölçüsünde eşit ve ücretsiz sağlanması değerlendirildi.

Gerek mali gerek idari ve gerekse teknik altyapı anlamında olanaklarının çok kısıtlı olduğu bir durumda bulunan Ovacık Belediyesi'nin ihtiyaçları Belediye Başkanı tarafından ayrıntılarıyla paylaşılan ziyarette, neler yapılabileceği konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuştur.

TKP heyeti olanakları ve ihtiyaçları tek tek not ettikten sonra bu konuda toplumsal bir destek için çağrı yapacaklarını ifade etti.

En kısa zamanda makam arabasını satışa çıkaracağını söyleyen Fatih Maçoğlu sosyalist belediyecilik konusunda adımlara devam edeceğini söyledi.