TKP'den Newroz açıklaması: Sosyalizm ezilenlerin bayramıdır

Türkiye Komünist Partisi bugün kutlanacak Newroz için bir açıklama yayınladı. 'Sosyalizm ezilenlerin bayramıdır' başlıklı açıklamada 'Kürdüyle Türküyle, ve her kökenden, her kültürden, her inançtan insanlarımızla... Bütün halkın 21 Mart'ını, Newroz’unu kutluyoruz' sözlerine yer verildi.

(soL - Haber Merkezi) Türkiye Komünist Partisi bugün kutlanacak Newroz için bir açıklama yayınladı. 'Sosyalizm ezilenlerin bayramıdır' başlıklı açıklamada 'Kürdüyle Türküyle, ve her kökenden, her kültürden, her inançtan insanlarımızla... Bütün halkın 21 Mart'ını, Newroz’unu kutluyoruz' sözlerine yer verildi.

Açıklama şu şekilde:

Emperyalizmle, gericilikle barış olmaz

SOSYALİZM EZİLENLERİN BAYRAMIDIR

Kardeşler,

Bugün Newroz. Bu coğrafyada birçok halkın bayramı. Ülkemizde ise Newroz, Kürtlerin eşitlik ve özgürlük taleplerinin yükseldiği bir güne dönüştü.

Halklar arasındaki eşitsizliklerin, bir halkın diline, kültürüne dönük yasaklamaların kabul edilir tarafı yok. Adaletsizlik, eşitsizlik, zorbalık varsa bunlara karşı mücadele de olacaktır.

Önemli olan bu mücadelenin hangi araç ve hedeflerle verileceğidir.

Türkiye Komünist Partisi, bir işçi sınıfı partisi olarak, kendi üyelerini etnik kökenleriyle tasnif etmez. Bununla beraber, kardeşliğin ancak ve ancak birlikte mücadeleden geçtiğinin bilincinde olarak, Kürt emekçileri ve aydınları içindeki örgütlenmesini güçlendirmeye ve Kürt sorununu emperyalizme, gericiliğe ve sömürüye karşı mücadele eksenine yerleştirmeye çalışmaktadır.

AKP iktidarı, Kürt sorununun nasıl çözülemeyeceğini açık bir biçimde göstermiştir. Kürt kitleleri aldatılmış, düşmanlık tohumları atılmaya devam edilmiştir.

Türkiye Komünist Partisi, yeni bir cumhuriyet demektedir. Hep birlikte, eşitlik içinde, özgürce yaşayacağımız, emperyalizme ve gericiliğe prim vermeyeceğimiz, sömürü denen illetten nihai olarak kurtulacağımız bir ülke istiyoruz.

Bugün acil görevimiz, halkları birbirine düşüren Erdoğan’dan kurtulmaktır.

Erdoğan'dan kurtulmanın yolu, Türklerle Kürtlerin birbirlerine düşman olmalarından geçmez. Tersine!

Türkiye'nin diktatör bozuntusundan kurtulmasını istiyoruz. Bunun için halkın kol kola girmesi gerekiyor. Birbirine düşmesi değil.

Kürdüyle Türküyle, ve her kökenden, her kültürden, her inançtan insanlarımızla... Bütün halkın 21 Mart'ını, Newroz’unu kutluyoruz.

Newroz pîroz be!

Türkiye Komünist Partisi