TKP'den İstanbul'a çağrı

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü bir açıklama yayınladı. Açıklamada "Bütün parti üyelerimizi, parti dostlarını, komünizme gönül veren herkesi, Türkiye halkını bu hesaplaşmada güçlü kılmak için ayağa kalkmaya çağırıyoruz" denildi.

(soL - Haber Merkezi) Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü bir açıklama yayınladı. Açıklamada "Bütün parti üyelerimizi, parti dostlarını, komünizme gönül veren herkesi, Türkiye halkını bu hesaplaşmada güçlü kılmak için ayağa kalkmaya çağırıyoruz" denildi.

Açıklama şu şekilde:

İSTANBUL’A ÇAĞRI

Ülkemiz benzeri görülmemiş bir krizin içinden geçiyor. Hükümet artık sadece gerici değildir, yalnızca gayrimeşru olmakla kalmamaktadır. Ortada bir hükümet yoktur!

Erdoğan kabinesi, tüm karşıtlarına karşı savaş yürüten bir çeteye dönüşmüştür. Türkiye seçime, aklını tümden yitirmiş bir çetenin yönetiminde ve aynı anlama gelmek üzere hükümetsiz yaklaşmaktadır.

Berkin'imizin bize son armağanı, halk hareketinin yeniden yükselişi oldu. Türkiye sadece AKP'nin lime lime dökülüşüne değil, aynı zamanda halkın ayağa kalkışına da sahne oluyor.

Türkiye Komünist Partisi, 30 Mart seçimlerine AKP diktatörlüğünün yıkılması ve sol seçeneğin güçlendirilmesi hedefleriyle hazırlanıyor. Hedeflerimiz doğru ve gerçekçidir. TKP, diktatörlüğün yıkılışının en önemli siyasal aktörlerinden biridir. Ve TKP sol seçeneğin biricik adresidir.

Sevgili TKP üyeleri,

Dostlar, kardeşler, emekçiler, aydınlar, gençler, kadınlar,

30 Mart'ta oylanacak olan, yerel yönetimleri kimin yöneteceği olmayacak. İki hafta sonra Türkiye halkı özgürlüğe, adalete, eşitliğe doğru yürüyüşünde son derece kritik bir uğraktan geçecek. Ülkemiz tarihsel bir hesaplaşma yaşıyor. TKP bu anlamda herhangi bir seçime katılmıyor! TKP büyük hesaplaşmada halkımızı politik temsilcisiz bırakmama sorumluluğunu omuzlamış bulunuyor.

15 Mart 2014 Cumartesi günü partimizin İstanbul İl Komitesi, İstanbul Seçim Bürosu, tüm ilçe komiteleri, işçi ve öğrenci kurulları olarak, bu değerlendirmeler ışığında ortak bir toplantı gerçekleştirdik.

Bütün parti üyelerimizi, parti dostlarını, komünizme gönül veren herkesi, Türkiye halkını bu hesaplaşmada güçlü kılmak için ayağa kalkmaya çağırıyoruz.

Seçime kadar hepimiz, verebileceğimizin en fazlasını mücadeleye aktaracağız.

Partimizi bir bütün olarak, tek bir akıl, tek bir gövde, tek bir yumruk olarak hareket ettireceğiz.

Özel yaşantılarımızı yeniden düzenleyeceğiz. İş yerlerimizden mümkün olan en fazla sürede izin alacağız.

İki hafta boyunca Türkiye Komünist Partisi'ni her zaman olduğundan defalarca daha çok insan gücüyle sokaklara taşıyacağız. Bildirilerimizle, standlarımızla halkımıza, her zaman yaptığımızdan çok daha yoğun ve yaygın biçimde sesleneceğiz. Ev ev gezeceğiz, çalmadık kapı bırakmayacağız.

Haziran'dan bu yana geniş kitlelerin sesi olan “Boyun Eğme!” çağrımızı yükselteceğiz.

Ülkemizi gericilikten kurtarmak solu güçlendirmekle bir ve aynı şeydir. Solu güçlendirmek yalnızca halkın örgütlenmesiyle gerçek olur. Halkın örgütlenmesinin zorunlu ön adımı TKP'nin güçlenmesidir. 30 Mart'ta bu güçlenme ülkenin aydınlıktan, adaletten, emekten yana oylarının TKP'ye akmasıyla bir ve aynı şeydir.

Yoldaşlar, yurttaşlar,

Şimdi gericiliğe karşı bütün güçleri seferber ediyoruz. Gericiliğin yıkılması an meselesidir. En ufak bir enerji eksiğine tahammülümüz bulunmuyor.

Yaşasın devrim ve sosyalizm!

Kahrolsun AKP diktatörlüğü!

Boyun Eğme, TKP'ye omuz ver!

Türkiye Komünist Partisi
İstanbul İl Örgütü