TKP'den Devrimci Eğitim Şurası'na mesaj: Gerici, piyasacı değil eşit, bilimsel, devrimci eğitim

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi dün toplanan Devrimci Eğitim Şurası'na bir mesaj yollayarak "aydın, gelecek kuşaklara karşı sorumlu, bilimsel bilgiden yana bir nesil yetiştirmek için mücadele etmek zorunluluktur" dedi.

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi, yayımladığı mesajda İkinci Cumhuriyet’in eğitim politikalarıyla öğrenciler, öğretmenler ve velilere biçtiği rolü eleştirdi. TKP MK mesajında, gericiliğe, piyasacılığa ve eşitsizliğe karşı ilerici ve bilimsel eğitim talebiyle yola çıkan Devrimci Eğitim Şurası’na başarılar diledi.

Devrimci Eğitim Şurası'nın Türkiye toplantısı ile ilgili ayrıntıları ve toplantıda alınan kararları okumak için tıklayınız. Devrimci Eğitim Şurası'nın "Halkımıza Çağrı" metnini okumak için tıklayınız.

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi’nin açıklaması şöyle:

Devrimci Eğitim Şurası'na,

12 Haziran 2012 tarihindeki genel seçimlerinin sonuçları ilan edilen II. Cumhuriyetin eğitim politikası da şekilleniyor.

Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen eğitim sisteminin uygulanması ile hayata geçirilmeye çalışılan bu politikalar ile gençlerimize bilimsel laik eğitim değil, dindar nesil olmaları için eğitim verilecek. Bu nesil, sermayeye, emperyalizme, haksızlıklara boyun eğdirmek için yetiştirilecek.

Eğitim politikasının önemli bir bileşeni olan öğretmenler ise güvencesiz ve geleceksiz çalışmaya mahkum edilecek. Ataması yapılmayan on binlerce öğretmen özel eğitim kurumlarında ucuza, güvencesiz bir biçimde çalışmaya mahkum edilecek. II. Cumhuriyet, öğretmenler için bundan fazlasını istemiyor.

Velilerden beklenen ise II. Cumhuriyetin eğitim politikalarına harfiyen uymaları. Gerici eğitimin en önemli parçasını oluşturmaları bekleniyor. Çocuk işçiliğine onay vermeleri, kız çocuklarını eve kapatmaları bekleniyor. Her türden haksızlığa, tüccar zihniyetine, din sömürüsüne onay bekleniyor.

Kamu mülkiyetinin tasfiyesi ile başlayan ve eğitim politikalarında gelinen bu karanlık tabloya karşı durmak, insan olmanın, insanlığın ilerici birikimini sahiplenmenin yalnızca bir sonucudur. Aydın, gelecek kuşaklara karşı sorumlu, bilimsel bilgiden yana bir nesil yetiştirmek için mücadele etmek zorunluluktur. Bu mücadele kararlılığı ile toplanan ve alacağı kararlarla yeni bir mücadele evresini açacağını düşündüğümüz Devrimci Eğitim Şurası'na başarılar diliyoruz.

(soL - Haber Merkezi)