TKP'den çok önemli açıklama: 'Tüm Türkiye sokağa...'

TKP tarafından yapılan açıklamada, hükümet istifaya çağrılırken "Bu ses, yalnızca Taksim'i değil, memleketin bütününü kurtaracak yolu açacaktır. Bütün İstanbulluları Taksim'e, diğer kentlerde ise yaygın olarak sürmekte olan protesto gösterilerine katılmaya" çağrıldı.

TKP Genel Merkez'inden yapılan açıklama şu şekilde:

"HÜKÜMET İSTİFA

Günlerdir halkın büyük bir kararlılıkla direndiği Taksim'den polisin çekilmesi ne hükümetin iyi niyeti olarak görülebilir ne de bir bayram olarak değerlendirilebilir.

Halkımız polis terörünü yenmiştir. Burada durulmamalıdır. İstanbul'u gaza boğan yetkililerden, Taksim'den çekilirken bile kontrolsüz bir biçimde saldıran emniyet görevlilerinden tek tek hesap sorulmalıdır. Dahası, halk bu hükümetin 11 yıllık bütün icraatlarından hesap sormak için mücadeleyi yükseltmelidir. Bu açıdan dünden itibaren Türkiye'nin dört bir yanında yankılanan "Tayyip istifa" sloganı boş, anlamsız bir slogan değildir.

Bu slogan, diğer kentlerde, özellikle Ankara'da sürmekte olan polis saldırılarına karşı direnen halkın sesidir. Bu ses mutlaka güçlendirilmelidir.

Bu ses, Gezi Parkı'nın geleceğine ilişkin hükümetten gelen çelişkili açıklamaları da tamamen değersizleştirecek, yalnızca Taksim'i değil, memleketin bütününü kurtaracak yolu açacaktır.

Bugün ise halk sel olup akmalıdır. Türkiye Komünist Partisi, bütün İstanbulluları Taksim'e, diğer kentlerde ise yaygın olarak sürmekte olan protesto gösterilerine katılmaya çağırmaktadır.

Ayağa kalkan halk, halk düşmanlarının yakasına yapışmalıdır.

TKP
Genel Merkez"

(soL -Haber Merkezi)