TKP'den çağrı

TKP, 29 Ocak'ta düzenlenen etkinlikte dostlarına, eski partililere, geçmişte diğer geleneklerde mücadele vermiş sosyalistlere ve ÖDP ve Halkevleri'ne çağrılarda bulundu.

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Pazar günü Ankara'da düzenlediği "Sosyalizm Kazanacak" başlıklı kapalı salon etkinliğinde yaptığı açıklamayla çeşitli kesimlere çağrılarda bulundu.

Partinin son yıllarda toplumsal etkisini yeterince artıramasa da önemli bir siyasi ya da ideolojik hataya imza atmadığı, dostlarını utandırmadığı belirtilen açıklamada, "TKP'nin daha fazla enerjiye gereksinimi var" denildi. TKP, partinin daha fazla katkıya ve sahip çıkılmaya ihtiyacı olduğu vurgularken, dostlarına üye olma ya da partiyle süreklileşmiş bir ilişki kurma çağrısında bulundu.

Açıklamada ÖDP ve Halkevleri'ne de çağrı vardı. Bu iki yapıyla cephe, blok, platform gibi bir kurumsal birliktelik arayışı olmaksızın, TKP güç ve olanakların birleştirilmesi için iki hareketle de görüşmeye hazır olduğunu beyan etti. İşbirliği adına sendikalar, hukuk, yayıncılık gibi alanlarda kimi ortak projelerin geliştirilmesi, bazı siyasi başlıklarda birlikte istişare olanağının yaratılması gibi başlıklar anıldı.

TKP, açıklamada parti üyesi olup, çeşitli nedenlerle uzaklaşmış olanlara da "sevgili yoldaşlarımız" diyerek seslendi. Mücadelede kişisel gerilimler, kolektif hatalar yaşanbileceği, ancak partinin kendini sürekli geliştirmek ve iyileştirmek becerisine sahip olduğu vurgulanan açıklamada, eski TKP üyelerini parti hiçbir rezerv koymaksızın tekrar üyeliğe davet etti.

Açıklamada geçmişteki devrimci geleneklerden gelen sosyalistlere de çağrı yapıldı. TKP'nin köken ayrımını aştığı belirtilen açıklamada, "komünistin yeri komünist partisidir" diyen, geçmişte partili geleneğin örgütlerine üye olarak emek veren kişiler, TKP etrafında kenetlenmeye çağrıldı.

Açıklamanın tam metnine, bu hafta çıkacak olan Komünist dergisinde yer verileceği belirtildi.

(soL - Haber Merkezi)