TKP yurtdışı örgütlerinden açıklama

Türkiye Komünist Partisi yurtdışı örgütleri tarafından TEKEL işçileriyle dayanışma için bir çağrı yapıldı. Açıklama şöyle:

Vakit TEKEL işçileri ile dayanışma vaktidir
TEKEL işçisinin mücadelesi umut vericidir.

Bir ayı aşkın bir süredir Ankara'da direnen TEKEL işçilerinin mücadelesi, Pazar günü yapılan büyük işçi mitinginin ardından yeni bir evreye girmiş, TEKEL işçileri 19 Ocak 2010 Salı gününden itibaren açlık grevine başlamışlardır.

Bu mücadele zam mücadelesi değildir, bu mücadele emek ve özgürlük mücadelesidir. Bu mücadeleden sadece TEKEL işçileri değil Türkiye işçi sınıfı kazançlı çıkacaktır.

TEKEL işçileri Türkiye işçi sınıfının birliği için üstlerine düşeni fazlasıyla yaptılar, yapıyorlar. Şimdi sıra diğer bütün işçilerdedir sıra, yurtdışında yaşayan emekçilerdedir, gençlerdedir, tüm yurtseverlerdedir, şimdi sıra bizdedir.

Bu kadar süredir TEKEL işçisini görmezden gelen AKP hükümeti, biliyoruz ki bir süre daha dayanabilecektir ve sonunda bu mücadele karşısında yenik düşecektir.

Türkiye Komünist Partisi yurtdışı örgütleri olarak sizi kurumsal ve kişisel olarak bu mücadeleyi desteklemeye çağırıyoruz.

Bu mücadeleyi TEKEL işçisi kazanacaktır, bu mücadeleyi işçi sınıfı kazanacaktır.

Selam olsun TEKEL işçisine, selam olsun Türkiye işçi sınıfına.

Türkiye Komünist Partisi Hollanda Örgütü
Türkiye Komünist Partisi Belçika Örgütü
Türkiye Komünist Partisi Almanya Örgütü
Türkiye Komünist Partisi Avusturya Örgütü

(soL - Dış Haberler)