TKP yeni yıla direnişteki işçileri ziyaret ederek girdi

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü, yeni yıla direnen işçileri ziyaret ederek giriyor. Bu kapsamda DHL, Abdi İbrahim ve Daiyang işçilerini ziyaret eden TKP heyetine sanatçılar Metin Coşkun ve Pınar Aydınlar da eşlik etti.

TKP, yeni yıla direnişle giren işçileri ziyaret ediyor. Bu kapsamda DHL, Abdi İbrahim ve Daiyang işçileri ziyaret edildi.

Direnişte 199 günü geride bırakan ve yeni yılı direniş çadırında karşılayan DHL işçilerine yapılan ziyarete halk müziği sanatçısı ve soL gazetesi yazarı Pınar Aydınlar ve tiyatro sanatçısı Metin Coşkun da katıldı.

“İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek, DHL İşçisi Kazanacak” yazılı pankartı ile direniş çadırı önüne gelen sanatçılar ve TKP üyeleri, dayanışma mesajı verdi. Burada bir konuşma yapan TKP Merkez Komite (MK) üyesi Kurtuluş Kılıçer, “DHL işçisinin 199 gündür sürdürdüğü direnişini yakından takip ediyoruz. İşçilerin yanındayız ve burada kararlılık kazanacak” dedi.

“Direnişte 200. gününü karşılamakta olan ve yeni yıla direniş çadırında giren siz işçilerin yanında olmaktan mutluluk duyuyorum” diyen Pınar Aydınlar da, 2013 yılının emek mücadelesi açısından yeni kazanımlara gebe olduğuna vurgu yaptı.

Ziyaretçilere teşekkür eden Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Genel Başkanı Kenan Öztürk de şunları kaydetti: “İşverenlerin her türlü baskısına rağmen mücadelemiz büyüyerek devam ediyor. DHL işçisiyle dayanışmak amacıyla bu güne kadar Dünyanın birçok ülkesinde eylemler yapıldı. Bu eylemler önümüzdeki dönemde de, işverenler taleplerimizi kabul edene kadar devam edecektir. Uluslararası federasyonumuz olan ITF ile birlikte büyük eylemler gerçekleştireceğiz. UPS’de olduğu gibi DHL’ye de sendika girecektir.”

Direniş çadırında bir süre TÜMTİS yöneticileri ve işçilerle sohbet eden Pınar Aydınlar, direnişteki işçilere, bir sonraki ziyaretinde ekibiyle birlikte gelip konser vereceğini belirtirken, oyuncu Metin Coşkun da tiyatro sözü verdi.

Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan DHL çalışanı işçiler, Haziran 2012’de Gebze ve Kıraç’ta bulunan iki ayrı depo önünde, “sendikal hak ve işe iade” talebiyle direniş başlatmıştı.

TKP heyeti daha sonra direnen Abdi İbrahim işçilerini ziyaret etti. Burada da yeni yıla direnerek giren işçilere selamlanırken, TKP'nin mücadeleye sonuna kadar destek vereceği vurgulandı.

TKP, Abdı İbrahim ilaç fabrikasından atılan iscileri ziyaret ettikten sonra Tekirdağ Çorlu'da bulunan Daiyang Fabrikası'nda çalışan ve toplu iş sözleşmelerinde patronla anlaşamadıkları için 14 Kasım'dan bu yana grevde olan işçilerı de ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı. Burada konuşan Trakya Bırleşik Metal Iş Sendika Başkanı Hazır Fedai Duvan "şimdiye kadar mücadelelerinde önemli adımlar attıklarını belirtti. Böyle büyük bir fabrikada greve gitmek bizim açımızdan çok başarı oldu. Bugün bu açıdan geldiğimiz nokta bir başarıdır bu şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi.

TKP MK üyesi Kurtuluş Kılçer de isçilerin yeni ylını kutlayarak "metal işcileri Tuükiye'de önemli bir yere sahip isci sınıfı mücadelesi açısından Türkiye'dekı işçi hareketlenmelerinde metal işcilerinin kıpırdanması çok kritik Biz de TKP olarak sizin yanınızdayız size destek vermeye hazırız.

(soL - Haber Merkezi)