TKP: Tekel işçisi kararlılık bekliyor

Türkiye Komünist Partisi Siyasi Büro tarafından 20 Şubat'ta Ankara'da yapılacak eylemle ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada "20 Şubat sendikal hareketin de sınavı olacaktır" denildi.

TKP Siyasi Büro tarafından bir açıklama yapılarak tüm emek örgütlerine çağrı yapıldı. TEKEL işçisinin kararlılık beklediğine vurgu yapılan açıklamada "Tüm emek örgütlerine çağrımızdır, 20 Şubat sendikal hareketin de sınavı olacaktır. Tekel işçisi kararlılık bekliyor" denildi.

Türk-İş, DİSK ve KESK’in yaptıkları ortak toplantı sonucunda, bu işçi örgütlerinin tüm Türkiye'den hareket edecek binlerce üyesinin 20 Şubat günü Ankara'da buluşması ve geceyi Türk-İş önünde toplanmış olan Tekel işçileri ile birlikte geçirmesinin kararlaştırıldığı hatırlatılan açıklamada "İşçi sınıfımızın ve onun sendikal örgütlerinin yeni saldırılarla karşı karşıya olduğu, AKP hükümetinin işçi sınıfını örgütsüzleştirmek ve sendikal mücadeleyi çökertmek üzere yeni planlar yaptığı bir dönemde bu kararın alınmış olması çok önemlidir. Bunun kadar önemli olan, kararın nasıl hayata geçirileceğidir" denildi.

"Tekel işçilerinin mücadelesi, tüm Türkiye'yi 4-C yapmak isteyen bir hükümet karşısında tüm işçilerin ve işçi örgütlerinin mücadelesidir" denilen açıklamada "20 Şubat günü ve gecesi sadece Tekel için değil, ülkemizin geleceği için önemlidir. 20 Şubat sendikal hareketin namus meselesidir. Bunun ötesinde 20 Şubat, sendikal hareketin, işçi sınıfının örgütlü gücünün varlık yokluk meselesinde kritik bir dönemeçtir. 20 Şubat hazırlıklarının tüm Türkiye'de işçi sınıfının örgütlü yapıları tarafından yürütüldüğünü görüyor, izliyoruz. Bu hazırlıkların son iki günde 20 Şubat'ın hakkını verecek şekilde hızlandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü 20 Şubat hepimiz için namus meselesidir, Türkiye işçi sınıfının son yıllardaki en önemli çıkışı olan Tekel direnişinin çok önemli bir uğrağıdır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamı şu şekilde:

Sınıf kardeşlerimize, örgütlü dostlarımıza hatırlatmak ve vurgulamak durumundayız:

Bugün bu eyleme kayıtsız kalan her işçi, yarın hakları elinden alınma sırası kendine geldiğinde dövünecek, bu kayıtsızlığının acısını kendisi çekecektir.

Bugün 20 Şubat için üzerine düşeni yapmayan, 20 Şubat'a gerektiği şekilde kan vermeyen her bir sendikal yapı, yarın AKP hükümeti eliyle buharlaştırılma sırası kendine geldiğinde, hayıflanmak için çok geç kalmış olacaktır.

Türkiye Komünist Partisi, ülkemizin üç büyük sendikal yapısının aldığı kararın arkasında ve yanındadır. Bu kararın en etkili şekilde hayata geçirilmesi için üzerine düşen, kendisinden beklenen ne varsa yapmaktadır.

Her 1 Mayıs'ta söylediğimiz bir şey var: Sınıf mücadelesi tek bir güne sıkıştırılamaz, ama bazı günler önemlidir.

İşçi sınıfımızın mücadele tarihinde önemli bir gün olacağına inandığımız 20 Şubat çalışmalarında herkese başarılar diliyoruz.
(soL - Haber Merkezi)