TKP savaşa karşı imza kampanyası başlattı

Türkiye Komünist Partisi, Taksim’de yaptığı eylemle “AKP Suriye’den elini çek. Bu savaş bizim savaşımız değil” diyerek savaşa karşı imza kampanyası başlattığını duyurdu.

Türkiye Komünist Partisi, AKP’nin Suriye’ye yönelik savaş politikalarına, emperyalizme ve savaşa karşı imza kampanyası başlattı.

Taksim’de bugün gerçekleştirilen eylemle imza kampanyasını başlattığını duyuran TKP İstanbul İl Örgütü, “Bu savaş bizim savaşımız değil demeye, Suriye’de iç savaş kışkırtıcılığı yapanlara, Türkiye’yi Suriye’de bir mezhep boğazlaşmasının başrol oyuncusu yapmak isteyenlere dur demeye çağırıyoruz” dedi.

“AKP elini Suriye’den çek”
“AKP elini Suriye’den çek”, “Bu memleket bizim yobaza, yankiye bırakmayız”, “Katil ABD, işbirlikçi AKP”, “Gerici, faşist, halk düşmanı AKP” sloganlarıyla TKP Beyoğlu İlçe Örgütü önünden imza standının açıldığı Taksim Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirildi.

TKP İstanbul İl Sekreteri Kamil Tekerek yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin bir komşusunda, emperyalizmin doğrudan hedef tahtasına oturtulmuş bir yerde yaşananlar artık Türkiye’deki emekçilerin gündeminde birinci sıradadır” diyerek Ortadoğu’nun doğal kaynaklarının emperyalizm tarafından kazanılması gereken bir bölge olarak göründüğünü hatırlattı.

“Savaş kışkırtıcısı bir iktidar ülkemizi yönetiyor”
Tekerek, “Yeni Osmanlıcı, işbirlikçi, savaş kışkırtıcısı ve savaşın derinleşmesi için her türlü alçaklığı yapmayı hedefleyen bir iktidar, ülkemizi yönetiyor. Bir yanda istihbarata savaşları sürerken, diğer yandan uluslar arası teröristler ve paralı savaşçıların beslenmesinde görev alan AKP iktidarı, gerektiğinde sıcak savaşın bir parçası olabileceğinin sinyallerini her gün daha fazla vermektedir. Suriye’ye bu rezilliğin taşınmasında ne yazık ki ülkemizin de rolü vardır” diye konuştu.

“Türkiye bu savaşın içerisine çekilmiş durumda”
“Savaşa karşıyız ama”, “Mezhep savaşları kötü ama Esad mutlaka gitmeli” gibi yaklaşımlara katılmadıklarını belirten Tekerek, Suriye’de bir savaş sürdüğünü ve Türkiye’nin de bu savaşın içerisine çekilmiş durumda olduğunu vurguladı.

“İmza kampanyası halkın iradesine katkı koyacak”
“Türkiye Komünist partisi olarak halkımızın, ülkemiz emekçilerinin işbirlikçi ve savaş kışkırtıcısı politikalara dur deme iradesi göstereceğini çok iyi biliyoruz” diyen Tekerek, başlatılan imza kampanyasının bu iradeye katkı koyacağını ve ülkenin ilerici, yurtsever birikiminin AKP’ye, emperyalizme karşı mücadelede zayıf olmadığını göstereceğini vurguladı.

Taksim Meydanı’nda imza standı açıldı
“Emperyalizm ve işbirlikçilerinin savaş politikaları mutlaka yenilecektir. Yaşasın halkların kardeşliği” denilerek sonlandırılan açıklamanın ardından savaş karşıtları, Taksim Meydanı’nda açılan imza standına gelerek imza vermeye devam ediyor.

(soL – İstanbul)