TKP: Polis ve Akit suçüstü yakalandı!

Türkiye Komünist Partisi, Yeni Akit’te yer alan “Üniversite öğrencilerine TKP kancası” başlıklı haberle ilgili yaptığı açıklamada haberde geçen bilgilerin “gizli” şeyler olmadığını belirtirken, haberin nasıl hazırlandığını anlatarak polis-Yeni Akit işbirliğinin hukuksuzluğunu duyurdu.

Eski adıyla Vakit, şimdiki adıyla Yeni Akit gazetesi 18 Aralık tarihinde “Üniversite öğrencilerine TKP kancası” başlığıyla bir haber yaptı. Haber, 4 Aralık’ta yükselen öğrenci eylemlerinin ardından Emniyet Teşkilatı’nın yandaş basına servis ettiği “istihbarat” haberlerinin bir diğer örneğiydi.

Haberde “Belgelere göre TKP, üniversitelerde terör örgütleri gibi faaliyet yürütüyor. Öğrencilere daha üniversiteye girer girmez “kanca” atan TKP, yeni üye elde etmek için “şeytani yöntemlere” başvuruyor” ifadeleri yer alıyordu. Ancak haberin içeriğine bakıldığında, “şeytani yöntemler” olarak nitelenenlerin, her siyasi partinin yapacağı üye kaydetmek, başka şehre yerleşen üyelerini o şehrin teşkilatına devretmek gibi faaliyetler olduğu dikkat çekiyordu.

Fakat asıl dikkat çekici olan, haberde Emniyet’in pasladığı anlaşılan, TKP’nin gizli olmasa da parti iç yaşantısına ait dokümanların bulunmasıydı.

TKP, belgelerini dağıttı
Konuyla ilgili Türkiye Komünist Partisi bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklama yapan Merkez Komite üyesi Kurtuluş Kılçer, basın mensuplarına haberde geçen “Üye Formu” ve “Üye Devir Formu” belgelerinden birer tane dağıtarak, “Bunlar her partinin kullandığı belgelerdir” dedi.

Açıklamada “Yeni Akit gazetesi söz konusu haberiyle, TKP’lilerin aidat verdiklerini, üniversiteli TKP’lilerin kendi okullarına ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını, şehir değiştiren TKP üye ve dostları hakkında parti içi bilgilendirmelerin yapıldığını, insanların ‘köhnemiş düzeni yıkıp sosyalizmi kurmak için Türkiye Komünist Partisi’ne üye olduklarını’ ortaya çıkarmış oldu. Dahası, bu tür çalışmalar Yeni Akit gazetesinin haberinde ‘şeytani yöntemler’ olarak ve ‘TKP’nin üniversitelilere kanca atması’ şeklinde sunuldu” denildi.

Akit’in haberinde şöyle bir ifade geçiyordu: “Örneğin, M.B.A. adlı Ankara Üniversitesi öğrencisi, doldurduğu formda, ‘Niçin partili olmak istiyorsun?’ sorusuna şu cevabı veriyor: ‘İçinde bulunduğumuz kokuşmuş düzeni yıkıp, sosyalizmle umut dolu geleceğe yürümek için.’”

Yeni Akit gazetesinin çocuk tacizcisi Hüseyin Üzmez’i barındırdığını, Sivas katliamında Aziz Nesin’i kastederek “Devlete isyan eden bir adama isyan etmek suç mu?” yazdığını, Ahmet Taner Kışlalı öldürülmeden önce Kışlalı’nın üzerine çarpı koyulmuş bir fotoğrafını yayınladığını anımsatarak “Yeni Akit’in sicilini gayet iyi bilmekteyiz” diyen Kılçer, gazetenin AKP’nin iliştirilmiş gazetesi olduğunu söyledi.

Polis belgeleri öğrencilerin çantasından çalmış
Kurtuluş Kılçer, “Haberin aslı şudur” diyerek şunları anlattı: “26 Ekim 2009 tarihinde Hacettepe Üniversitesi’nin Beytepe Yerleşkesinde solcu öğrencilere dönük bir polis saldırısı gerçekleşmiştir. Öğrenciler kütüphanede ablukaya alınmış ve bu sırada birçok öğrencinin çantalarına polis tarafından el konulmuştur. Öğrenciler çantalarını olaydan bir gün sonra okulun özel güvenlik birimlerinden güçlükle alabilmişlerdir. İşte Yeni Akit’in “öğrenci evlerinden çıkan dokümanlar” dediği evraklar, bu çantaların birinden alınmış, fotokopiyle çoğaltılmış ve tekrar çantaya yerleştirilmiş evraklardır. Emniyet teşkilatının nasıl çalıştığı, gaz ve copla saldırmanın yanı sıra zorla ele geçirdiği kişisel eşyaları kendisine yamanmış gazetelere nasıl servis ettiği bir kez daha görülmektedir.”

Kılçer, haberde imzası olan Fatih Akkaya’nın aynı zamanda habervaktim.com sitesinin yöneticisi olduğunu ve bu sitenin, Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen bir videonun ahlaksızca yayınlanmasından tanındığını da vurguladı.

“TKP bu özellikleriyle gurur duyuyor”
Kılçer şunları söyledi: “Türkiye Komünist Partisi, ne mutlu ki her gün pek çok kişinin gelip üye formunu doldurduğu, düşünceleri ve eylemleriyle gençlerin ilgi odağı olan yasal bir partidir. Türkiye Komünist Partisi 90 yıllık geçmişi ve örgütsel bir geleneği olan, partisinin iç işleyişine, üyelerinin ve dostlarının faaliyetlerine önem veren devrimci bir partidir. TKP üye ve dostlarının aidat ve bağışlarıyla faaliyetlerini sürdüren bir partidir. TKP köhnemiş sermaye düzenini yıkmak için gece gündüz çalışan, bunun için yazışmalar ve değerlendirmeler yapan, raporlar yazan, işini sıkı tutan bir partidir. TKP bu disiplinli çalışması sayesinde referandumda mükerrer oy kullanıp seçime hile karıştıran emniyet teşkilatı mensuplarını ortaya çıkarmış ve haklarında yasal işlemlerin başlatılmasını sağlamıştır. Biz, bu özelliklerimizle gurur duyuyoruz.”

Suç duyurusunda bulunulacak
Kılçer, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni Akit gazetesindeki haberle ilgili bir konuya daha dikkat çekmek isteriz. Haberde polisin öğrencilere yaptığı müdahale sonucunda el koyduğu çantalardan kasıtlı olarak bahsedilmemekte ve “öğrenci evlerinden çıkan dokümanlar” şeklinde bir ifade yer almaktadır. Bu kasıtlı çarpıtma dahi insanı dehşete düşürmektedir. Yasal bir partiye üye olan öğrencilerin evlerinden bir belge kim tarafından çıkarılmıştır. Bu, gerçek olmamakla birlikte, dayanak olarak gösterilmeye cüret edilmesi dahi, insanların kişisel özgürlüklerinin nasıl bir saldırı altında olduğunu gösteren vahim bir ifadedir. İktidara karşı olan bir partiye mensup öğrencilerin evleri, basılması normal karşılanan yerler midir? Bu tür olaylar özgürlüklerin kaldırıldığı faşizan rejimlere mahsustur ve üzülerek görmekteyiz ki, ülkemiz bu hale getirilmiştir.”

Yeni Akit ve Emniyet Teşkilatı’nın suçüstü yakalandığını belirten Kılçer, hem Ankara Emniyeti, hem Yeni Akit gazetesi, hem de haberi yapan Fatih Akkaya hakkında hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

(soL – Haber Merkezi)