TKP Patriot nöbetine başladı: 'Uyumuyoruz emperyalizme karşı nöbetteyiz!'

Ülke topraklarına Patriot füzeleri yerleştirilmesine karşı TKP Ankara'da nöbete başladı.

Güncelleme 19:57

İmza kampanyasına yoğun ilgi gösteriliyor. Çok sayıda yurttaş imza kampanyasına katılarak destek verdi. Bildiri dağıtımı yoğun bir şekilde devam ediyor. TKP üyeleri gece de Güvenpark'ta olacak.


Türkiye-Suriye sınırına Patriot füzelerinin yerleştirilmesine karşı TKP, Ankara Güvenpark’ta nöbete başladı.

Bugün saat 14.00'da Güven Park'ta toplanan TKP üyeleri burada bir basın açıklaması yaptı.

Onların geleneğinde 6. Filoya secde edenler var
TKP’nin Patriot nöbeti eyleminde ilk konuşmayı yapan TKP üyesi Can Soyer, “Ülkemizi NATO üssüne çevirmek istiyorlar. ABD emperyalizmine uşaklıkta sınır tanımıyorlar. Yapacaklarını yapsınlar onlara yakışan budur. Onların geleneğinde bu vardır. Onların dedeleri 6. filoya secde edenlerdir. Bizim geleneğimizde Mahirler, Denizler, Mustafa Suphiler, Behice Boranlar var. Biz emperyalizme karşı mücadele edenlerin torunlarıyız. Ülkemizin ABD üssü haline getirilmesine izin vermeyeceğiz".

Patriotlara karşı halkların kardeşliğini savunacağız
Daha sonra söz alan TKP MK Dönem Sözcüsü Erkan Baş, TKP'nin 15 gün önce de Türkiye topraklarına yerleştirilecek Patriotlar ve gelecek Amerikan askerilerine karşı Ankara'da olduğunu hatırlattı. Patriotların meclise dahi danışılmadan Türkiye'ye getirildiğini belirten Baş, "Meclise bir mektup ileterek Patriotları gönderecek ülkelerde parlamentoların göstermelik de olsa toplandığını söylemiştik. Bu hukuksuzluğa boyun eğmeyin çağrısında bulunmuştuk. Ama en küçük bir değişiklik olmadığını gözlemliyoruz" dedi.

"Anayasa açıktır. Ülkeye yabancı asker gelmesi meclis yetkisi dâhilindedir" diyen Baş, "Ülkemize yabancı askerlerin, Patriotların gelmesine karşı çıkmamak gayri insanidir. Buna sessiz kalmamak için buradayız" şeklinde konuştu.

Patriotların büyük bir sessizlik içerisinde geçiştirilmeye çalışıldığını belirten Erkan Baş, "buna izin vermeyeceğiz" dedi. "Savaşa karşı barışı, emperyalizme karşı bağımsızlığı, Patriotlara karşı halkların kardeşliğini savunacağız" diyen Erkan Baş, "Milyonların savaş istemiyoruz sesini herkese duyurmak için işe başlıyoruz. İnanıyoruz ki emekçiler sesini, iradesini her yere taşıdığı gibi meclise de taşıyacak. Halklarımızın barış içinde yaşayabileceği bir ülke kurana kadar bu mücadele devam edecek" şeklinde konuştu.

Patriot füzelerine karşı bir imza kampanyası başlatılırken, TKP üyeleri 10 gün boyunca Güven Park'ta Patriotlara karşı çeşitli çalışmalar yapacak.

(soL - Ankara)