TKP: 'Organize yalancı Egemen Bağış, Türkiye seninle utanç duyuyor'

Egemen Bağış, büyükelçilere camide içki içildiğine ilişkin video izlettiğini söylemiş, büyükelçiler Egemen Bağış'ın bu açıklamasını yalanlamıştı. Türkiye Komünist Partisi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Organize yalancı Egemen Bağış, Türkiye seninle utanç duyuyor" dedi.

AKP kurmayları sürekli biçimde camide içki içildiği yalanını tekrarlamayı sürdürüyor. Son olarak Egemen Bağış, büyükelçilere bu görüntülerin izletildiğini söylemişti. Büyükelçilerin yalanladığı bu açıklamanın ardından cami müezzini bir kez daha camide içki içilmediğini söyledi.

Konuya ilişkin Türkiye Komünist Partisi bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Organize yalancı Egemen Bağış

Türkiye seninle utanç duyuyor

Salı günü, büyükelçileri davet edip Gezi direnişi hakkında brifing veren Egemen Bağış'ın bir organize suç ve yalan çetesinin temsilcisi olduğu açığa çıkmıştır.

Belli ki Egemen Bağış, AB büyükelçilerinin olup biteni görmezden gelmeye dünden razı olduklarını varsaymış! Nasılsa, AB'nin AKP ile köprü atmaya niyeti yok o halde atış serbest!

Ama Bağış'ın uydurduklarını AB temsilcileri bile sineye çekemediler ve bakanı yalanladılar.

Yalancı Egemen Bağış, Türkiye'nin utancıdır.

Türkiye, bu organize yalan çetesinden önünde sonunda kurtulacaktır. Cinayetler, alçaklıklar, yalanlar hesapsız kalmaz.

Sayısız yalandan biri, artık bıkkınlık veren cami konusu. Bağış “camide içki filmi gösterdik” derken, büyükelçiler “görüntü yoktu”, cami imamı da “ben tanık olmadım” demektedir.

Bir diğer alçakça yalan “polise ateş açıldığı”dır. Direnişin bütününde göstericilerin pratik mücadelesi gaz saldırısından korunmak üstüne kurulmuştu. Silah kullanılmasının, hükümetin iddiası ve belli belirsiz bir video görüntüsü dışında kanıtı yok. Cinayet işleyen, kitle katliamını göze alarak saldıran, açık hava işkencehaneleri kuranların, direnişçileri kurşun sıkmakla karalamalarını reddediyoruz. Bu konuda savcılık soruşturması açılmadığı, isim açıklanmadığı, ortaya kanıt konmadığı durumda iddiayı sahiplerine iade ederiz. Görüntülerin, “AKP Propaganda İdaresi”nce imal edildiği veya ajan provokatörlerin varlığını gösterdiği çok daha akla yakındır.

Eylemcilerin Türk bayrağını yaktıkları da AKP'ye göre kanıtlanmış durumda. Oysa yalan çetesinin araya sokuşturduğu bayrak yakma görüntülerinin Haziran direnişiyle ilgisi yok. Görüntüler hem bambaşka bir zaman ve mekandan alınma, hem de muhtemelen bir provokasyondan ibaret.

Yalanlarınızla bu çarkı daha kaç gün çevireceğinizi zannediyorsunuz?

Türkiye Komünist Partisi

Merkez Komite

(soL - Haber Merkezi)