TKP: Ölülerimize de dirilerimize de saygı duymayı öğreneceksiniz

Soma'daki polis saldırısı üzerine bir açıklama yapan Türkiye Komünist Partisi, "Siz zalimsiniz. Er ya da geç Türkiye halkı sizin gibi vicdansızlardan, katillerden kurtulacaktır" dedi.

(soL - Haber Merkezi) Türkiye Komünist Partisi (TKP) Merkez Komitesi tarafından yapılan "Ölülerimize de dirilerimize de saygı duymayı öğreneceksiniz" başlıklı açıklama şöyle:

"Soma’daki katliamda ölen işçilerin cenazeleri daha kaldırılmadan Başbakan, “istifa et” diyen halka saldırıyor. Başbakan’ı örnek alan bürokratı, koruması, bakanı ne halkın acısını anlıyor ne de ölülere saygı gösteriyor.

Soma’da bugün akşamüzeri yapılan eylemde, AKP’nin halka düşman yüzü bir kez daha göründü. Binlerce kişinin yaptığı yürüyüşte polis, gazı, TOMA’sı ile yüreği yananlara saldırdı. Mısırlılar için ağlayan Başbakan, şimdi ölen yüzlerce işçi kardeşimiz için ülkemizdeki acıyı, öfkeyi görmekte direniyor.

Bugün ,ölen işçi kardeşlerimizi anmak için düzenlenen yürüyüşe yapılan saldırı, bu ülke insanlarının vicdanına yapılıyor. Bu saldırılarla halkın size duyduğu öfkeyi durduramayacak, nefret objesi olmaya devam edeceksiniz. Siz zalimsiniz. Er ya da geç Türkiye halkı sizin gibi vicdansızlardan, katillerden kurtulacaktır."