TKP Mersin İl Örgütü: 'Hukuksuzlukta ikinci perde: Mersin'de KCK gözaltıları sürüyor'

TKP Mersin İl Örgütü bugün kentte yaşanan KCK gözaltıları üzerine bir açıklama yaparak yapılanların Balyoz davası örneğinde olduğu gibi hukuki değil siyasi saiklere dayandığını açıkladı.

TKP Mersin İl Örgütü imzalı açıklamada AKP'nin bu gibi davalar ile toplumu yıldırmayı hedeflediğini ancak bunu asla başaramayacağının altı çizildi.

Yapılan açıklamayı aşağıda yayınlıyoruz:

Hukuksuzlukta ikinci perde: Mersin'de KCK gözaltıları sürüyor!

KCK davası kapsamında Mersin başta olmak üzere altı ilde operasyon düzenleyen emniyet güçleri aralarında BDP Mersin İl eşbaşkanları Musa Kullu ve Aynur Aşan ile İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi ve DİHA muhabiri Ferhat Arslan'ında bulunduğu 35 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların, üçü KESK yöneticisi olmak üzere, 32'si Mersin'de yapılan baskınlar sonucu sabaha karşı evlerinden alınarak Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yaşanan bu gelişmenin AKP'nin ülkede hukuksuzluğu kural haline getirmeye çalışması sürecinin doğal bir parçası olduğu ortada. Ergenekon, Balyoz, Devrimci Karargah ve Şike davalarında olduğu gibi KCK davası ile de aynı hukuksuzluğun devam ettiğini tüm kamuoyunun anladığını düşünüyoruz.

Daha birkaç gün önce açıklanan Balyoz davası kararları ile ortaya çıkan hukusuzluk ne ise, bugün kentimiz Mersin'de yaşanan KCK gözaltıları ile de aynısı yaşanmaktadır. KCK davası da Özel Yetkili Mahkemeler tarafından görülen diğer davalar gibi hukuki değil siyasi davalardır.

Bu davalarda alınan kararlara gelmeden önce, yargılama sürecinde yaşanan usülsüzlük ve baskılar, davaların meşruiyetiti kaybetmesini sağlamaya yetecek düzeydedir. Bu nedenle bugün yaşanan gözaltı dalgası, bize göre, Balyoz davasından çıkan kararın bir diğer yüzüdür.

AKP yargısı aynı anda herkese saldırarak kazanabileceğini düşünmekte olabilir. Ancak tablo her geçen gün daha da netleşmekte ve AKP'nin inandırıcılığı her geçen gün azalmaktadır.

Özel Yetkili Mahkemeler ile estirilen terör AKP'yi kurtarmaya yetmeyecektir!

Türkiye Komünist Partisi Mersin İl Örgütü bu hukuksuz gözaltı dalgasına derhal son verilmesini ve gözaltına alınanların serbest bırakılmasını telep etmektedir.

Türkiye Komünist Partisi
Mersin İl Örgütü