TKP’li öğrenciler ÖGB saldırılarını protesto etti

Kocaeli Üniversitesi’ndeki TKP’li öğrenciler üniversitedeki özel güvenlik terörünü bir eylemle protesto etti.

Kocaeli Üniversitesi’ndeki TKP’li öğrenciler, Özel Güvenlik Birimi personelinin okul dışındaki saldırısını protesto edip, ilerici öğrencilere yönelik baskı uygulamalarına son verilmesini istedi.

Gündoğdu kalıcı konutları bölgesinde 3 gün önce gece geç saatlerde bir öğrenciye saldırıda bulunan Kocaeli Üniversitesi Özel Güvenlik Birimi personeli, tepkilere neden oldu. Saldırının planlı olduğunu ifade eden TKP’li öğrenciler, bu saldırının TEKEL işçilerine yapılan saldırıdan farklı olmadığını ve hedeflerinin aynı olduğunu savundu.

Rektörlüğe yürüyüş
Ana yemekhanenin önünde saat 12:00’da toplanan TKP’ki öğrenciler, "özel güvenlik terörüne hayır", "AKP'ye teslim olmayacağız","üniversiteler bizimdir, faşiste, liboşa, yobaza bırakmayız", "üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek" ve "TEKEL işçisi onurumuzdur" sloganlarıyla Rektörlük binası önüne kadar yürüdü. Burada kendilerini karşılayan ve "okulu eylem alanına çevirmeyin" çağrısı yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak’a, "Üniversite, bünyesinde kadrolu eşkiya barındırmaktadır, bu meseleden bütün üniversite öğrencilerinin bilgisi olması gerekir" yanıtını verdi. Öğrencilerin bir heyet halindeki görüşme isteği de, Çomak tarafından kabul edilmedi.

"Saldırı planlıdır"
Daha sonra TKP’li öğrenciler adına "AKP zihniyeti köşeye sıkışınca saldırıyor" başlığı altında yapılan açıklamada, "okulun güvenliğinden sorumlu olduğu" bilinen çalışanlardan birinin 19 Aralık Cumartesi gecesi Gündoğdu Kalıcı Konutları civarında öğrencilerden birine planlı bir şekilde saldırdığı iddia edilerek, şu görüşlere yer verildi: "Saldırıya uğrayan arkadaşımızın yurtsever, ilerici, devrimci olması saldırının AKP zihniyetinin üniversitelerdeki bekçileri tarafında yapıldığını açıkça göstermektedir. Bu tür baskılarla üniversitedeki aydınlanma ve sosyalizm mücadelesinin önüne geçmeyi düşünüyorlarsa, emin olsunlar ki, buna ne AKP’nin ne de uşaklığını yapan üç beş çapulcunun gücü yeter. Saldırı TEKEL işçilerine yapılan saldırıdan farklı değildir, hedefleri aynıdır. Bu tür saldırılara, biz de, onurlu TEKEL işçilerinden, demiryolu emekçilerinden, 15-16 Haziranları yaratanlardan, 6. filoyu denize dökenlerden, İzmir sokaklarını ABD askerlerine dar edenlerden aldığımız cesaretle vereceğiz."

“Cesareti nereden alıyorlar”
Saldırıyı yapanların cesareti nereden aldıklarının da sorulduğu açıklamada, "Geçen yıl da bir arkadaşımız bıçaklandı. Üniversitede afiş asmak isteyen ilerici öğrencilere, okulun öğrencisi dahi olmayan bir grup faşist saldırdı. İster istemez üniversite yönetiminin bu olaylara bakışını sorgulamak gerekiyor. Bu olayların sorumluları hala cezalandırılmadı. Şimdi soruyoruz üniversitede bizi korumakla görevlendirilenlerin, okul dışında da bize saldırmak gibi bir görevi mi var ? O güvenlik görevlisi hiçbir ilişkisi olmadığı halde arkadaşımızı nasıl bu kadar yakından tanıyor?’’ denildi. Açıklamada, "saldırıyı gerçekleştiren güvenlik görevlisi ve şirketin sorumlularının görevine son verilmesi, saldırılarda mağdur olan öğrencilere açılan soruşturmaların derhal geri çekilmesi" talepleri dile getirilirken, AKP zihniyetine boyun eğilmeyeceği vurgusu yapıldı.
(soL-Kocaeli)