TKP: Hükümet derhal istifa etmelidir

TKP tarafından yapılan açıklamada, "Ortalığa dökülen rezalet hukuk bürokrasisini değiştirerek temizlenemez" denilirken, hükümetin derhal istifa etmesi gerektiği belirtildi.

(soL - Haber Merkezi) Türkiye Komünist Partisi tarafından yapılan "Hükümet derhal istifa etmelidir" başlıklı açıklama şöyle:

"Bir dönemin tüm rezaletleri birer ikişer açığa çıkıyor. Solun işi tarikatlar, cemaatler arasında taraf tutmak değildir. Bizi, teşhir edilen konuların gerçekliği ilgilendirir.

Halk, birbirinden çağdışı, Amerikancılık yarışında bayrağı kaptırmamaya çalışan, halkın onuruna, refahına, varlığına saldırıda birleşen sermaye ve gericilik odaklarına bakıp, 'hangisi ehven-i şer?' seçimini yapmaya davet edilemez.

O çok öykünülen, 60 yıldır 'küçük Amerika olacağız' denilen ABD'de, "üye olursak ne iyi olur" denilen kadim emperyalist AB'de, bu skandalın onda biri yönetimi derhal istifaya sürükler.

Bu ülkede 2001 krizinden sonra siyasi tercihler değiştirilmeye çalışılmış, ülkenin genetiğiyle oynanmak istenmiştir. Merkez sağ denilen eski tür sağcılık dinciliğe eklemletilmek istenmiştir. Siyasi merkez, sağa kaydırılmış, düpedüz gericileştirilmiştir.

Bu karanlığın bazı sonuçları artık kamuoyunun gözü önündedir.

Bu ülkede ağırlık merkezini sola kaydıran yeni bir siyasi saflaşmanın zamanı gelmiştir. Halkın tercihleri değişmektedir. AKP'ye de, cemaate de hayır diyenlerin söyledikleri, düşündükleri, hissettikleri solun, sosyalizmin değerleriyle örtüşüyor.

Hükümeti istifaya, halkı sol değerleri açıkça kucaklamaya, sol olmaya, örgütlenmeye çağırıyoruz.

Örgütlü halk soldur!"