TKP Hollanda Örgütü’nden vekillere mektup: Patriotları geri çağırın

Türkiye Komünist Partisi Hollanda Örgütü, Hollanda’nın Türkiye’ye gönderdiği patriotları ve askerleri geri çağırması için Hollanda parlementosundaki vekillere mektup iletti.

TKP Hollanda Örgütü, Hollanda’nın Türkiye’ye 270 asker ve Patriot füzeleri yollamasına tepki göstererek konuya ilişkin kaleme aldıkları mektubu Hollanda parlamentosu milletvekillerine iletti.

TKP Hollanda Örgütü'nün kaleme aldığı mektupta şu ifadelere yer verildi:

Geçtiğimiz Ocak ayında iki patriot sistemi 270 asker ile birlikte Hollanda’dan Türkiye’ye yollandı. Bunun yapılmasını sağlayan Bakanlar Kurulu kararı sizin de üyesi olduğunuz meclis tarafından görüşüldü ve onandı.

Patriot füzelerinin yerleştirilmesi gerekçesiyle Türkiye’ye aralarında Hollanda askerlerinin de bulunduğu NATO ülkelerinin askerleri yerleştirilmiştir. Bugüne kadar Hollanda ve diğer NATO ülkeleri Suriye’de bir savaş çağrısı yapmakta ve yapılan bu çağrıya göz yummaktadır. Bu askerlerin yerleştirilmesi ile Türkiye Suriye’de yaşananlarda taraf haline getirilmiştir. Artık bunun da ötesine geçilmekte, Türkiye bir bölgesel savaşın hem kışkırtıcısı hem de alanı durumuna itilmektedir.

Farkında mısınız?
Bu tablonun siz milletvekillerine ağır bir sorumluluk yüklediği açıktır.
Biz Hollanda’da yaşayan Türkiye kökenli komünistler olarak sizin de bu savaşın sorumlusu olduğunuzu hatırlatırız.

Patriotları ve askerleri geri çağırınız.

(soL - Haber Merkezi)