TKP her akşam 8'de bülten yayınlıyor

Türkiye Komünist Partisi bu akşamdan itibaren her akşam saat 8'de günlük olarak gelişmelerin yorumlanacağı bir bülten yayınlayacak.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından yapılan açıklama ve ilk bülten şu şekilde:

.

TKP DİYOR Kİ:

Her akşam 8'de!

Bu ülkeyi ileri taşıyacak olan soldur. Bu inanç ve kararlılıkla mücadele eden TKP, her akşam saat sekizde, Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri devrimci bir bakış açısıyla değerlendirecek.

Düzen aktörlerinin onca yıpranmadan sonra ayakta kalabilmelerinin gerisinde sistemli, istikrarlı ve örgütlü bir sol mevzinin henüz oluşmaması yatıyor. Oysa sol siyasetin yükselmesi, çok tehlikeli bir emperyalist proje olan gericiliğin yenilgiye uğratılması için tek şanstır. Karşımızda sıradan bir burjuva partisinin ufkunu ve gücünü çok aşan bir gerici diktatörlük girişimi var. Bu girişime karşı önümüzdeki dönemin en önemli görevi emekten yana, özgürlükçü, aydınlanmacı, yurtsever bir sol siyasetin kalpleri ve zihinleri fethetmesini sağlamaktır.

İktidarı, sermayeyi, iktidarla ilk günden beri ortak olan Cemaat'i karşısına almayan, iktidarın emperyalizmin bölgesel projesindeki rolünü reddetmeyen, bu gericilik ve sömürü toplamıyla açıkça hesaplaşmaya soyunmayan hiçbir strateji sol olamaz.

AKP ile topu ABD'ye atarak veya umudu Cemaat-AKP karşıtlığında arayarak mücadele edilemez. Haziran direnişiyle “bu ülkede biz de varız” diyen halk kesimlerinin daha da kararlı ve kesin olarak iktidara karşı çıkmasıyla yükselecek bir sol dalga bu ülkeyi ve geleceği kazanır.

Yarın akşam 20’de görüşme üzere…

TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ