TKP: Güçlenerek yolumuza devam edeceğiz

Türkiye Komünist Partisi, geçtiğimiz günlerde basına da yansıyan "parti içi sorunlar"a dair bir açıklama yaptı. Açıklamada kongre sürecine girildiği ve TKP'nin yolumuza güçlenerek devam edeceği vurgulandı.

(soL - Haber Merkezi) Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Merkez tarafından yapılan "Dostlarımızın içi rahat olsun: TKP güçlenerek yoluna devam edecek!" başlıklı açıklama şöyle:

"Partimizin bir iç sorun yaşadığı geçtiğimiz günlerde basına yansımış bulunuyor. Sorunun varlığını gizlemiyoruz, tersine kamuoyunda ve dostlarımızda oluşan algı ve kaygılara ilişkin bir açıklama yapma gereği duyuyoruz.

Türkiye Komünist Partisi her yıl politik ve örgütsel olarak yetkili konferans veya kongre toplamaktadır. 2014 yılı kongre sürecimiz de başlamış bulunmaktadır.

Kongremiz bütün parti üyelerini kapsamayı hedeflemektedir. Bu anlamda basına yansıyan haliyle partimizde gruplar veya öbekler arasında bir iktidar yarışı veya tasfiye gündemi yoktur. Kongre takvimimiz kısa süre içinde netleştirilecektir.

Partimiz bugüne kadar bütün konferans ve kongrelerinden sorunlarını gidermekle kalmayıp politik enerjisini tazeleyerek çıkmıştır. Bizim için bu kapsamdaki her toplantı bir atılım anıdır. Bu kez de böyle olacağından hiç kuşkumuz yoktur.

TKP ülkemiz sosyalist ve devrimci birikiminin en ileri hattını temsil etmektedir ve bu birikimi daha da ileriye taşıyacağımıza güveniyoruz.

Dostlarımızın içi rahat olsun, yolumuza güçlenerek devam edeceğiz."