TKP: Gazze saldırılarının hesabı sorulmalıdır

İsrail'in Gazze saldırısı ile ilgili bir açıklama yapan Türkiye Komünist Partisi, siyonizmin katliam cüretini emperyalizmden aldığı vurgulanırken, Başbakan Erdoğan'ın saldırının ardından Obama'yı aradığını hatırlatarak, "emperyalizmden ve onun bayrağı altında hizaya girenlerden sorulmalıdır" dedi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Merkez Komite tarafından yapılan açıklama şöyle:

Gazze’de son dört gündür devam eden saldırılarda Filistinler katledilmeye devam ediyor. Onlar, emperyalizmin coğrafyamızdaki en önemli kozu Siyonizmin son hedefi oldular. İşgal altında yerinden, yurdundan ve canından edilen Filistinli kardeşlerimizin katledilmesine seyirci kalmak bir insanlık suçudur.

Siyonist İsrail rejimi, bir kez daha Gazze’yi kan ve ateşe boğarak siyasi hesaplarını kapatmaya çalışıyor. Hesapları belki yaklaşan seçimler ya da yeni Başkanlık döneminin başında Obama’yı İsrail’in yaptığı katliamların arkasında durmaya zorlamaktır. Bir yerden sonra bunun bir önemi de yok. Önemli olan İsrail’in fırsatını her bulduğunda, mesajını Filistinlileri katlederek verme cüreti gösterebilmesidir. On yıllardır pervasızca bu aşağılık yönteme başvurabilmesini sağlayan, başta ABD olmak üzere, emperyalizmden aldığı destektir.

Siyasi hesaplarını işgalle, tehditle, kan dökerek, yakıp yıkarak gören Siyonizmin arkasında emperyalizm vardır. Tıpkı komşumuz Suriye’de bir buçuk yılı aşkın süredir yine emperyalizmin desteğiyle rejim değişikliği için kan döken İslamcı güçler gibi…

Emperyalizm coğrafyamızda birbirine hasım gibi görünen güçleri kendi çıkarları doğrultusunda kullanma yeteneğine sahiptir. Çünkü ister Siyonizm, isterse İslamcılık olsun, gericiliğin her türlüsü halk düşmanlığında emperyalizmle kolayca birleşmektedir. Siyasi hesaplarını gerçekleştirmek üzere masum insanları katletmekte hiçbir sakınca görmeyen gericilerin yolu Amerikancılığa çıkmaktadır.

Gazze’de gerçekleştirilen katliamı kınadığını, İsrail’le asla görüşmeyeceğini söyleyen Tayyip Erdoğan da aynı yolun yolcusu olduğunu göstermiştir. Erdoğan’ın aklına gelen çare, Gazze’de Filistinlileri katleden İsrail’in “kendisini savunma hakkı” olduğunu söyleyen ABD’yi aramaktır. İsrail’i durdurmak için Obama’yı aramayı düşünen Başbakan, Ortadoğu’da Siyonizme ket vuran en önemli ülkelerden birini, Suriye’yi, Amerikancı bir rotaya sokmak için elinden geleni ardına koymamaktadır.

Coğrafyamızda katliamcı, işgalci güçlerden kurtuluşun yolu emperyalizme ve gericiliğin onunla işbirliği halindeki bütün güçlerine karşı mücadeleden geçmektedir. Gazze’de katledilen masumların hesabı, emperyalizmden ve onun bayrağı altında hizaya girenlerden sorulmalıdır.

(soL - Haber Merkezi)