TKP: 'Erdoğan cezaevlerinden yükselen sese kulak vermeli'

Türkiye Komünist Partisi cezaevlerinde süren açlık grevleri hakkında açıklama yayınladı. Açıklamada, "Başbakan Erdoğan kimin ne yediğini takip etmeyi bırakıp, cezaevlerinden yükselen sese kulak vermelidir" denildi.

Türkiye Komünist Partisi cezaevlerinde 52. gününe giren açlık grevleri hakkında açıklama yayınladı. Açıklamada, "AKP hükümeti bir an önce açlık grevindekilerin taleplerini dikkate almalı ve grevi sürdürenlerin temsilcileriyle görüşmelidir" denildi.

TKP Merkez Komitesi imzasıyla yayınlanan açıklama şu şekilde:

"Basına ve Kamuoyuna,

Başbakan Erdoğan kimin ne yediğini takip etmeyi bırakıp, cezaevlerinden yükselen sese kulak vermelidir.

Türkiye'nin birçok cezaevinde sürmekte olan ve kritik evreye giren açlık grevlerinin muhatabı hükümet, hükümetin başı olarak Başbakan'dır. Tayyip Erdoğan herhangi bir vatandaş değildir, 'açlık grevi yok' diyerek işin içinden çıkamaz. Sorumlu bir makamı işgal eden kişi olarak bu kadar saçma bir laf edemez.

AKP hükümeti bir an önce açlık grevindekilerin taleplerini dikkate almalı ve grevi sürdürenlerin temsilcileriyle görüşmelidir.

Grevi zorla bitirmek ya da yeni bir 'hayata dönüş operasyonu'na yeltenmek gibi çılgınlıklar akla dahi getirilmemeli, buna Türkiye kamuoyunun tepkisinin umulmadık derecede sert olacağı bilinmelidir.

Türkiye Komünist Partisi
Merkez Komitesi"

(soL - Haber Merkezi)