TKP Edirne İl Örgütü: CHP'li Edirne Belediyesi AKP'yi aratmıyor

Türkiye Komünist Partisi Edirne İl Örgütü, CHP’li Edirne Belediyesi’nin AKP’li meclis üyeleri ile birlikte ulaşıma yaptığı zamma tepki gösterdi.

TKP Edirne İl Örgütü, daha önce halkın yaptığı eylemler sonucu geri çekilmek zorunda kalan ulaşım zammının gizli bir toplantı sonucunda yapılmasına tepki gösterdi. CHP’li Edirne Belediyesi’nin AKP’yi aratmadığına vurgu yapılan açıklamada, ulaşım zamlarına karşı mücadele edileceği vurgulandı.

TKP Edirne İl Örgütü’nün açıklaması şöyle:

Bundan yaklaşık 1 ay önce ulaşıma yapılmak istenen zamma karşı Edirne halkının tepkisi sonrasında, zam gündemini geri çeken Edirne Belediyesi, son dakikada AKP'li belediye meclisi üyelerinin desteği ile dün yapılan encümen toplantısında zam kararı aldı.

Edirne halkının ulaşım hakkına yapılan bu saldırı ile CHP'li belediye AKP zihniyetinde olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Adeta halkı uyuturcasına, kimseye haber vermeden, gizli saklı görüşülen zam gündemi AKP'li meclis üyeleri ve başkan Hamdi Sedefçi'nin dayatmasıyla kabul edilmiş oldu. Yaklaşık 1 ay önce zamlara karşı yükselen tepkilerden ve yapılan eylemden korkan AKP'li vekiller o günkü toplantıda çekimser oy kullanmış ve zam gündemi geri çekilmişti. Halkın tepkisinden korkan AKP'li meclis üyeleri ve Hamdi Sedefçi işbirliği yaparak zamları gizli saklı meclis gündemine taşımış ve zam kararı alınmıştır. Hamdi Sedefçi AKP'lilerin dahi savunamadığı zam kararını onların avukatlığını yaparcasına cansiperane savundu.

Türkiye Komünist Partisi Edirne İl örgütü olarak ilan ediyoruz ki

*Alınan zam kararı bir kez daha Edirne Belediyesi'nin AKP zihniyetini taşıdığını göstermiştir. AKP'nin halkımızın haklarına yönelik rant mantığını aynen işletmekte kararlı olan Edirne Belediyesi, Edirne halkının ulaşım hakkını bir rant alanına dönüştürmüş ve Serhad Birlik'e peşkeş çekmiştir. Ulaşımın bir hak olduğunu ve parasız olması gerektiğini birkez daha dillendiriyor, yapılan zamları kabul etmeyeceğimizi ve takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz.

*Edirne halkından kaçırılarak, gizlice yapılan zam görüşmesi hukuksuzdur ve kabul edilemez. Bu yapılan alenen halkı aptal yerine koymaktır. Bu duruma sessiz kalınamaz. Bugünden itibaren zamların geri alınması ve parasız, nitelikli bir ulaşım için çalışmaya başlayacağız.

*Evet oyu veren ve rantı savunan CHP'li ve AKP'li belediye meclis üyelerini kınıyor ve hayır oyu vererek Edirne halkının gerçek destekçisi olan belediye meclis üyelerini tebrik ediyoruz.

*Edirne halkının ulaşım hakkına yönelik her türlü saldırının ve rant girişiminin karşısında olacak ve buna karşı Edirne halkıyla omuz omuza mücadele edeceğiz.

* Edirne halkına çağrımız ise, yapılan bu hak gaspına karşı sessiz kalmamaları ve tepki göstermeleridir. Gelin nitelikli ve parasız ulaşım hakkı için birlikte mücadele edelim. Gelin bizleri aptal yerine koyanlardan hesap soralım, ulaşım üzerinden yürütülen rant arayışını boşa çıkaralım...

(soL - Haber Merkezi)