TKP’den eylem çağrısı

Türkiye Komünist Partisi, bugün TEKEL işçileriyle dayanışma için İstanbul’da bir eylem çağrısı yaptı.

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü, İstanbul halkını bugün saat 11:00’de Mecidiyeköy’deki eski TEKEL fabrikasının önünde, Ankara’da direnmekte olan TEKEL işçilerine destek vermek üzere buluşmaya çağırdı.

Eylemin yeri ve saatinin, TEKEL işçilerini protesto edeceklerini duyuran 3H Hareketi’nin eylem yeri ve saatiyle benzer olması dikkat çekiyor.

TKP’den yapılan açıklama şu şekilde:

“Tekel işçilerine destek için buluşuyoruz.
AKP, TEKEL işçilerinin yürüttükleri mücadele ile diğer işçilere ve hakkını arayanlara örnek olmasından çekindiğinden bu karalama kampanyalarını yürütüyor. Hakkını almak için mücadele etmeyi unutmuş bir halkın ve işçi sınıfının ayağa kalkmasından ölesiye korktuklarından bunların hepsini yapıyorlar.
TKP, Türkiye halkına hakkını aramayı tekrar hatırlatan TEKEL direnişinin elli beşinci gününü, güzel yurdumuzun çilekeş halkı adına selamlamaktadır.
Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü’nün üye ve dostları, TEKEL İşçilerinin haklı mücadelesine desteğimizi sürdürmek için 7 Şubat Pazar günü, Saat 11:00'de, Mecidiyeköy - Eski Tekel Fabrikası önünde yapılacak basın açıklamasında buluşuyoruz.
Tüm emekçi ve yurtsever insanlarımızı basın açıklamamıza katılmaya çağırıyoruz.
Saygılarımızla.

Türkiye Komünist Partisi
İstanbul İl Örgütü"

(soL - Haber Merkezi)