TKP: Çocuklarımıza eşitlikçi-özgürlükçü bir düzen yakışır

Türkiye Komünist Partisi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili bir açıklama yapılarak "Çocuklarımıza eşitlikçi-özgürlükçü bir düzen, bağımsız ve egemen bir ülke yakışır" denildi.

TKP 23 Nisan dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Siyasi Büro tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Çocuklarımıza eşitlikçi-özgürlükçü bir düzen, bağımsız ve egemen bir ülke yakışır

Bugün 23 Nisan. Dünyanın en zorlu coğrafyalarından birinde, işgalci emperyalist güçlere karşı, yoğun bir mücadele, büyük acılar ve binlerce can pahasına yaratılan bir ülkenin kuruluşuna imza atan TBMM'nin açılışının 90. yılı.

20. yüzyılın başında topraklarımızın emperyalist güçlerce işgali ve bu işgale karşı direniş ülkemiz halklarının ortak tarihinin en önemli parçalarından birisidir. 23 Nisan 1920'de açılan TBMM, emperyalist planları bozan meşru bir mücadelenin karargahlarından birisiydi.

Bugün 23 Nisan. 23 Nisan 2010'da, kim ülkemizde egemenliğinin ayaklar altına alınmış olduğu gerçeğini dile getirmeden, ulusal egemenlikten söz ediyorsa ikiyüzlülük yapmaktadır.

TBMM'nin kuruluşunun 90. yıldönümünde, gündemindeki Anayasa değişikliği tartışmaları ile tarihsel kimliği arasında en küçük bir bağ yoktur.

Geçtiğimiz hafta boyunca süren ve önümüzdeki günlerde de devam edecek olan yoğunlaştırılmış görüşmelerle, AKP tarafından gündeme getirilen anayasa değişikliği ve benzeri girişimlerle Türkiye'nin kağıt üzerinde bile egemen bir ülke olarak kalması mümkün değildir. Başta AKP olmak üzere, parababalarının partilerinin istisnasız tümünün kutsadığı piyasacı güçlerin ve emperyalist devletlerin “egemenlik” gibi, “bağımsızlık” gibi değerleri yoktur.

Piyasa güçlerine ve emperyalist devletlere boyun eğen bir ülkenin bağımsız ve egemen olması düşünülemez.

Bugün ülkemiz maalesef sermaye sınıfının egemenliği altındadır. Bağımsız, egemen ve özgür bir ülke değildir. Kendi sınıfsal çıkarları doğrultusunda bir egemenlik kuran sermaye sınıfı, ülkemizi yağmaya ve talana açık hale getirmiş, uluslararası tekellerin eline teslim etmiştir.
Bugün devletin değişmez nitelikleri olarak sayılan demokratik, laik, sosyal hukuk devleti özelliklerinin hiçbirisinin hayatta bir karşılığı kalmamıştır.

Ülkemizin içine düşürüldüğü durum acıdır, ancak içinden çıkılmaz değildir.

Ülkemiz ve halkımız buna mahkum değildir. Türkiye, emekçilerin emperyalizme, gericiliğe ve sömürüye karşı birleşerek, işbirlikçi sömürcü sınıfları alaşağı etmesiyle, eşitliği, özgürlüğü ve ulusal egemenliği bayraklaştıracak saygın bir ülkeye dönüşebilir.

Gerçek ulusal egemenlik ve çocuklarımızın gerçekten bayramlar yaşayabileceği bir ülke için tek yol, egemenlik ve halk iradesinin çağımızdaki tek gerçek karşılığı olan işçilerin emekçilerin sosyalist iktidarıdır. Emekçi halkımızın bunu gerçek kılacak gücü ve tarihsel birikimi vardır.
Türkiye Komünist Partisi, 23 Nisan vesilesiyle, emekçi halkımızı göreve çağırmaktadır. Emperyalist ülkelerin, sömürücü sınıfların ülkemize dayattığı yönetimlere ve düzenlemelere “hayır” diyelim. Kaderimizi kendi ellerimize alalım, güçlerimizi birleştirelim ve çocuklarımıza yakışır bir ülkeyi hep beraber kuralım.