TKP boyun eğmeyen 500 bin kişi arıyor!

Türkiye Komünist Partisi (TKP) seçim çalışmalarını başlattı. AKP'ye boyun eğmemek için toplumda yeterli enerji olduğunu belirten TKP, halkı bu siyasi dengeleri köklü biçimde değiştirmek için TKP'yi güçlendirmeye çağırdı.

TKP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklama şöyle:

Türkiye Komünist Partisi'nin yetkili kurulları, bu yıl yapılacak ve partinin ülke çapında bütün seçim çevrelerinde kendi adıyla katılacağı genel seçimlere ilişkin değerlendirme ve ön hazırlık çalışmalarını tamamlamıştır.

Gerici siyasi iktidarın halk düşmanı politikalarına karşı toplumun direnme azmini artırma, umudu yeşertme ve sosyalizmi somut bir seçenek haline getirme hedefi doğrultusundaki çalışmalar açısından büyük bir anlam taşıyacak olan bu seçimlerden TKP'nin güçlenerek çıkması için bütün olanaklar seferber edilecektir.

Ülkede sol birikim ve toplumdaki hoşnutsuzluk, AKP'nin yıkıcı dönüşümlerine boyun eğmemek için yeterli enerjiye sahip olduğu gibi, bu dönüşümlerle uzlaşma arayışı içindeki diğer siyasi partilere mahkûmiyeti kabullenmeyecek bir iradeyi de taşımaktadır.

Türkiye Komünist Partisi, işte bu toplumsal gücün parçası olanları, siyasi dengeleri köklü bir biçimde değiştirmeye, sanıldığından daha zayıf olan bugünkü siyasal iktidarı püskürtecek devrimci iradeye omuz vermeye çağırmaktadır.

"Boyun eğmemek", seçimlere giden Türkiye'de halkımıza yakışan tavırdır.

Türkiye Komünist Partisi boyun eğmeyen 500 bin kişi aramaktadır.

(soL-Haber Merkezi)