TKP Avusturya: 'Erdoğan hangi medeniyeti temsil ediyor?'

Türkiye Komünist Partisi Avusturya Örgütü, Başbakan Erdoğan'ın Avusturya'ya yapacağı ziyaret üzerine bir bildiri yayınlayarak Başbakan'ı protesto etmeye çağırdı.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Avusturya Örgütü tarafından yapılan " Suriye Halkına Bomba Yağdıranlar Hangi Medeniyeti Temsil Etmek İçin Geliyorlar?" başlıklı açıklama şöyle:

"Türkiye Komünist Partisi Avusturya Örgütü olarak, Suriye'ye yönelik saldırganlıkta kararlı görünen Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nun, hangi medeniyetin temsilcileri olarak Viyana'ya geleceklerini merak ediyoruz.

Açıkça ifade etmek gerekirse, Viyana'da düzenlenecek 5. Medeniyetler İttifakı Global Forumu’na katılacak olan Erdoğan ve Davutoğlu ikilisi, emperyalizmin Ortadoğu'daki taşeronlarıdır. Temsil ettikleri medeniyet ise ''Yeni Osmanlıcılık''tır.

Kendilerini Ortadoğu'nun padişahı zannedenler, yarattıkları savaş cığırtkanlığına yeni müttefikler kazandırmak istemektedirler. Amaçları açık bir şekilde Avrupa kamuoyunda kendilerini aklamak, Suriye halkının değişim istediğine inandırmaktır.

Savaş kışkırtıcılığına dur denilmelidir!
Suriye'ye yönelik emperyalist saldırganlık gün geçtikçe yoğunlaşıyor. Askeri bir müdahelenin zemini adım adım hazırlanıyor. Türkiye de, AKP öncülüğünde bu saldırganlığın bir parçası haline getirilmiş durumda. Türkiye'nin silahlandırdığı terör gruplarının kışkırtmaları ile bölgede bir savaş ortamı yaratılmaktadır. Bu saldırganlığın sonucu, gerek Türkiye'de yaşayan gerekse bölgedeki diğer halklar için büyük bir yıkım olacaktır.

Türkiye Komünist Partisi Avusturya Örgütü olarak, Almanya ve Hollanda'dan Suriye sınırına gönderilen Patriot füzelerine ve NATO askerlerine sessiz kalan Avusturya kamuoyunu uyarıyoruz. Savaş ağalarının kuyruğuna takılıp, Suriye halkına karşı savaş kışkırtıcılığı yapanlara dur denilmelidir.

Bu nedenle 'Bu savaş bizim savaşımız degil' diyen herkesi, 'Medeniyetler İttifakı Global Forumu' toplantısını protesto etmeye çağırıyoruz.

Yer: Ulusal Kütüphane önü ( Heldenplatz 1010 Wien)
Saat: 09:00"

(soL - Haber Merkezi)