TKP: Asıl tehlikeli olan Faşizme karşı örgütlenmemektir!

Dün Zaman gazetesinde yayınlanan "Üniversiteleri karıştırmaya hazırlanan TKP'nin planları deşifre oldu" başlıklı habere TKP'li Öğrenciler yazılı bir açıklama yaparak yanıt verdi.

Yapılan açıklama şöyle:

"Zaman ve Cihan Haber Ajansı TKP'yi “örgütlenmekle” suçluyor!
Asıl tehlikeli olan Faşizme karşı örgütlenmemektir!

Zaman gazetesinde 13.09.2011 tarihinde "Üniversiteleri karıştırmaya hazırlanan TKP'nin planları deşifre oldu" başlığıyla çıkan haber, TKP üyesi öğrencileri “terör faaliyeti” yürütmekle, ortalığı karıştırmakla suçluyor. Emniyetten servis edilen bilgilerle hazırlanan haber, bütün bunları TKP'nin örgütlenme faaliyeti yürütmesi ile gerekçelendirerek yandaş basının basiretsizliğini gözler önüne seriyor. TKP'li Öğrenciler, bu karalama haberi hazırlayan ve servis edenlere karşı hukuki girişimde bulunacaklardır.

Zaman gazetesinde 13.09.2011 tarihinde yayınlanan bir haber, Türkiye Komünist Partili Öğrenciler'in faaliyetleri üzerine polisin Zaman gazetesine servis ettiği “bilgiler” ile yapılan “2. Cumhuriyet haberciliği” gözler önüne seriyor.

Yapılan haberde, partimize üye üniversite öğrencilerinin olağan politik panel, toplantı ya da söyleşi faaliyetleri "karıştırma faaliyetleri" olarak gösterilmekte, etkinlikler "üniversiteleri karıştırmaya yönelik planlar" şeklinde aktarılmaktadır. Gazetede partimizden, gizli faaliyet yürüten bir örgütmüş gibi bahsedilmektedir. Bu adlandırmalar ve haberin yapılış tarzının, AKP hükümetinin kendinden olmayanlara bir çeşit terör örgütü yaftası yapıştırarak marjinalleştirme politikasıyla uyumu ortadadır.

Haberde, “Ele geçirilen dokümanlara göre, üniversite olaylarında başrol oynayan TKP'nin, taraftar kazanması için üniversite teşkilatlarını profesyonelce kullandığı belirlendi. Polis tarafından ele geçirilen belgelerde, TKP'li gençlerin üniversitelerde taraftar avına çıktığı dikkat çekiyor” denilmektedir. “Taraftar kazanmak”, “taraftar avına çıkmak” gibi Zaman gazetesine göre “şeytani” fiillerin özeti, Türkiye Komünist Partisi'nin gençliğe ve halka sosyalizm fikrini anlatması, AKP'nin ve yandaşlarının uygulamalarına karşı halkı uyarmasıdır. TKP bütün bunları kendi açısından devrimci bir görev olarak bilmekle birlikte, bu fiiller aslında yasal ve meşru bir siyasi partinin zaten yapması gerekenlerdir. Zaman gazetesi, iktidar karşıtı bir siyasi hareketin meşru kanallardan yürüttüğü siyasi çalışmalara, “gizli” ambalajı giydirerek, toplumu “tarihsel düşman komünizm” ile ürkütebileceğini sanmaktadır.

Haberde ayrıca, “Üniversitelerdeki kulüpler aracılığıyla eylemlerini yasal faaliyet üzerinde temellendirmeye çalıştığı belirlenen TKP” şeklindeki ifade, haberi hazırlayanların cehaleti değilse eğer, gazetenin halkı aptal yerine koyduğunu gözler önüne sermektedir. Zaman gazetesi editörlerinin siyasi partiler listesine bir göz atması ve TKP'nin zaten yasal bir parti olduğunu ve “eylemlerini yasal faaliyet üzerinde temellendirmek” gibi bir ihtiyacının zaten olamayacağını fark etmesi gerekmektedir. Eğer bunun farkındalarsa, bu komik karalama ile halkı aptal yerine koyduklarını kabul etmeleri gerekir.

Haberde TKP'nin yürüttüğü “gizli faaliyetler”den bazıları şöyle anlatılmıştır: “Bir başka talimatın verildiği gündem maddesinde ise, Sosyalist Düşünce Topluluğu'nun 'Sosyalizmde Ekonomi' ya da 'İşsizliğin olmadığı bir düzen mümkün mü?' başlığı altında, 'kamuculuğun' ve aydınlanmacılığın da konuşulacağı bir panel düzenlenmesi kararlaştırıldığı belirtiliyor.”

“Erinç Y.” olarak belirtilen Erinç Yeldan, Bilkent Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan ülkemizin saygın iktisat profesörlerinden birisidir. Bir diğer panelist Metin Çulhaoğlu da, TKP MK üyesi olup, ülkemizin önemli Marksist yazarlarındandır.. Cemaatlerin, AKP'nin ve 2. Cumhuriyet'in, halka layık gördüğü karanlık, öğrencilerin aydın, yazar ve sanatçılar ile panel düzenlemeyi suç olarak tanımlamaktadır.

Haberde ayrıca, TKP'li Öğrenciler'in üniversite arkadaşlarını parti üyesi yapmaları da suç olarak gösterilmektedir. Sosyalizmin tanıtımını ve örgütlenmesini üstlendiğini zaten ilan eden TKP, bütün üyeleri ve dostları tarafından yeterince tanınan bir partidir. Asırlardır bitirilemeyen sosyalizm fikrinin ve sol düşüncenin, yeni kuşaklar tarafından sahiplenilmesini suç olarak görmek ise cemaate yakışmaktadır. Zira herkesin bildiği gibi genç bireyler tarikat ve cemaatlere genellikle kendi rızalarıyla değil ekonomik zorluklar ve sadaka kültürü ile giriyorlar. TKP ise yeni insanların partiye üye olduğunu, her geçen gün daha fazla gencin sosyalizm ile tanıştığını gizlemek bir yana, ilan ediyor.

TKP'li Öğrenciler, cemaatin ve yandaş basının, 2.Cumhuriyet rejiminde üstlendikleri bu role şaşırmamakla birlikte, halkımızı, gençliği ve özellikle yüreği sosyalizmden yana atanları bu şarlatanlara karşı dikkatli olmaya çağırmaktadır.

Zaman gazetesinin daha önceden de benzerlerini yaptığı bu karalama haberlerine karşı partimiz bütün hukuki adımları hızla atacaktır.

Açıkça söylüyoruz, topluma layık gördüğünüz cehaleti, çürümeyi, karanlığı ve yozluğu kabul etmiyoruz. Gizliden gizliye değil, yine açıkça söylüyoruz: Dünyayı ve ülkeyi anlamaya, anlatmaya ve yarattığınız karanlığa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.

Türkiye Komünist Partili Öğrenciler