TKP 14 Ocak'ta TEKEL işçisinin yanında olacak

Türkiye Komünist Partisi Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada 14 Ocak'ta Ankara'da toplanacak 12 bin Tekel işçisinin yanında olunacağı duyuruldu.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Merkezi'nden bir açıklama yapılarak "14 Ocak'ta Ankara'da Tekel İşçisinin yanında olacağız" denildi.

"Tekel işçisi kazanırsa, hepimiz kazanırız" denilen açıklamada direniş süreci hatırlatıldı.

Açıklamada hükümetin ve Tekel işçilerinin açıklamaları anımsatılırken "Bilmeyen kalmadı, fazla söze lüzum yok. “Senenin 10 ayında çalışırsın, 650 lira ücret veririz, bir yıl sonra işten atmak istersek onu da yaparız. Kazanılmış haklarına da el koyarız. Ha bir de Türkiye'nin neresine istersek oraya yollarız seni” dedi hükümet. Tekel ülkenin en kârlı kamu işletmelerinden biriydi, British American Tobacco'ya çerez parasına sattılar, Samsun'u, Maltepe'yi bu yabancı sigara tekeline yedirdiler. Fabrikalar kapatıldı. Karlı kuruluş batırıldı. Tekel işçisi “hakkımı yedirmem” diyor. “Koyun değilim” diyor. “Yan gelip yatmadım, vatanı satmadım” diyor" ifadelerine yer verildi.

Tekel işçisinin 14 Ocak'ta Ankara'da büyük bir eyleme hazırlandığı belirtilen açıklamada Türkiye Komünist Partililerin de 14 Ocak günü Ankara'da olacağı kaydedilirken kamuoyuna dayanışma çağrısında bulunuldu.
(soL - Haber Merkezi)