TKP 1 Mayıs'ta sadece Taksim'de

Türkiye Komünist Partisi tarafından yapılan açıklamada "İşçi sınıfının nabzı Taksim'de atacak!" denilerek, Türkiye’nin bütün illerinden işçiler, emekçiler, aydınlar ve gençler Taksim’de kutlanacak 1 Mayıs’a çağrıldı.

TKP, yaklaşan 1 Mayıs'la ilgili "İşçi sınıfının nabzı Taksim'de atacak!" başlıklı bir açıklama yayınladı. Açıklamada Taksim'in tüm Türkiye emekçilerinin tek 1 Mayıs meydanı olmasının önemine vurgu yapıldı.

Türkiye'nin bütün illerinden gelerek Taksim'de toplanma çağrısı yapılan açıklama şöyle denildi:

"İşçi sınıfının nabzının atacağı ve bağımsız bir güç olarak varlığını kanıtlayacağı yer Taksim olacaktır. Bu düşünceyle Türkiye’nin bütün illerinden işçileri, emekçileri, aydınları ve gençleri Taksim’de kutlanacak 1 Mayıs’a çağırıyoruz.

1 Mayıs günü saat 10:00’da Dolmabahçe İnönü Stadı yanında buluşuyoruz.

32 yıldır işçi sınıfına ve emekçilere yasaklanan Taksim Meydanı, son 3 yıldır gösterilen mücadele ve kararlılıkla, 1 Mayıs kutlamalarına açılmış bulunuyor. Türkiye Komünist Partisi, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta bütün güçleriyle Taksim Meydanı’nda olacaktır.

Gerici, piyasacı ve işbirlikçi politikalarıyla AKP, emekçi halkımızı daha fazla yoksulluğa, sefalete ve işsizliğe mahkum etmiştir. İşsizliği ve yoksulluğu kader gibi gösterenlere, ülkeyi tek adam-tek parti diktatörlüğüne götürecek Anayasa değişikliğine, işçi düşmanı, gerici ve Amerikancı zihniyete hayır demek için bütün emekçileri, aydınları ve gençleri 1 Mayıs’ta Taksim’de buluşmaya çağırıyoruz.

Son yıllarda işçi ve emekçilere artan saldırılara karşı koymak için Taksim Meydanı’nda kutlanacak 1 Mayıs, bugün daha da önem kazanmıştır. Yaklaşık 30 yıldır özelleştirme politikalarıyla bir yandan ülkemizin bütün değerleri bir bir yağmalanmış diğer yandan emekçilere dönük saldırılar daha da pervasızlaşmıştır. Türkiye Komünist Partisi, bu sürece "dur" demek ve hesap sormak için güçlü bir karşı koyuşun, kitlesel ve birleşik bir 1 Mayıs’ın mümkün ve gerekli olduğunu düşünmektedir. Bunun için işçi sınıfının bağımsız bir güç olarak varlığını ve kitleselliğini göstermesi büyük bir değer ve önem taşımaktadır.

Türkiye Komünist Partisi, işçi sınıfının nabzının atacağı ve varlığını göstereceği tek yerin Taksim olacağı düşüncesiyle, Türkiye’nin bütün illerinden sendika ve emek örgütlerini Taksim’de kutlanacak 1 Mayıs’a çağırmaktadır.

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta TKP, merkezi olarak Taksim Meydanı’nda yerini alacaktır."

Açıklamada TKP'nin dostları ve üyeleriyle 1 Mayıs günü saat 10.00'da Dolmabahçe İnönü Stadı yanında buluşacağı da bildirildi.
(soL-Haber Merkezi)