Tekirdağ'da polis TKP'nin davetiyelerinden rahatsız oldu

Türkiye Komünist Partisi'nin 92. kuruluş yıldönümünde Tekirdağ il örgütünün açılışı için kullandığı davetiyeler Tekirdağ Emniyeti'nde rahatsızlık yarattı. "Geri Zekalı Olan Evlatlarımız Değil, Tayyip Bey..." pankartının olduğu davetiyeler nedeniyle bir TKP üyesi emniyete götürüldü.

Türkiye Komünist Partisi Tekirdağ İl Örgütü 92. yıl kutlamaları dolayısıyla parti örgütü açılışına hazırlanıyor. 9 Eylül günü açılacak olan büro için stant çalışması yapan TKP üyeleri açılış ile ilgili bildiriler ve davetiyeler dağıtıp, Tekirdağ halkıyla buluşuyor. Ülkenin dört bir yanında çalışmalarını sürdüren TKP üyeleri, Tekirdağ'da emniyetin engeliyle karşılaştı.

Emniyet davetiyelerden rahatsız oldu!
Stant çalışması sırasında masaya gelen emniyet görevlileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı "Rapor alınıp okula gönderilmeyen çocuklar geri zekalıdır." açıklamasına tepki olarak yapılan basın açıklamasında kullanılan " Geri Zekalı Olan Evlatlarımız Değil, Tayyip Bey..." pankartının bulunduğu davetiyelerden rahatsız oldu. Bunun üzerine TKP üyesi Mehmet Bayırlı'nın Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek ifadesi alındı.

TKP Tekirdağ İl Örgütü üyeleri parti örgütü açılışı için hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor.

(soL - Tekirdağ)