“TEKEL halkındır AKP satılmıştır” pankartı yine aklandı

Manisa Salihli’de TKP İlçe Örgütü tarafından parti binasına asılan “TEKEL halkındır AKP satılmıştır” pankartı bir kez daha aklandı.

Manisa Salihli’de 30 Ocak’ta TKP Salihli İlçe Örgütü’nün, TEKEL işçileriyle dayanışmak için parti binasına astığı “TEKEL halkındır AKP satılmıştır” ibareli pankart ikinci kez aklandı.

Manisa Salihli’de TKP İlçe Örgütü’nün astığı pankart AKP İlçe Başkanı’nın avukatı tarafından dava edilmiş ve savcılık kararıyla pankarta el konulmuştu. El konulan pankart mahkeme kararıyla “aklanırken”, 11 Mart’ta ilçe başkanına iletilen savcılık kararında, pankartın suç teşkil etmediği, pankartı asanın siyasi eleştiri hakkını kullandığı belirtilmişti. Pankartın ilçe başkanı Okan Esen'e iade edilmesine ve kovuşturmaya gerek olmadığına dair resmi belge TKP Salihli İlçe Örgütü’ne iletilmişti. Adli emanetten alınan “TEKEL halkındır AKP satılmıştır” yazılı pankart TKP Salihli İlçe Örgütü tarafından 19 Mart günü düzenlenilen eylemle tekrar bulunduğu yere asılmıştı. Pankartın asılmasından 4 saat sonra siyasi şube polisleri, bu kez başka bir savcı tarafından aynı içerikle hazırlanmış bir resmi belgeye dayanarak pankarta el koymuşlardı.

Önceki gün TKP Salihli İlçe Örgütü Başkanı Esen’e iletilen ikinci karar metninde de daha önce verilen kararın aynısı yer alırken, pankart bir kez daha aklanmış oldu. Karar metnini teslim alan Esen’e, Salihli Cumhuriyet Savcısı tarafından şu sözler söylendi: “AKP avukatları Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ne karara itiraz ettiler, bu karar kesinleşinceye kadar size pankartı teslim edemeyiz, daha önce size pankartın teslim edilmesi bizim adli emanetteki memurlarımızın hatasıdır. Bu yüzden Ağır Ceza Mahkemesinin kararını beklemeniz lazım. Başka pankart asın siz de.” Savcının bu sözleri üzerine Esen, savcıya yeni asılacak pankartın da kendisine tekrar geleceğini, çünkü bu pankarta da, “İşçi Düşmanı Milyarder Tayyip” yazdıracaklarını söyledi.

Esen konuyla ilgili soL’ a yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Daha önce vurguladığımız gibi pankartımızın da, söylediklerimizin de arkasındayız. AKP iktidarı hukuksuzluğa, eşitsizliğe, özelleştirmelere, yağmaya, işçi düşmanlığına devam etmektedir. Onlar artık böyle devam edemeyecekler. Çünkü AKP’ye hesap soran, yaptıklarını burunlarından fitil fitil getirecek olan bir parti var karşılarında, Türkiye Komünist Partisi var. Bu ülkede işçi düşmanlığı yapan, emekçinin geleceğini, umudunu, ekmeğini para babalarına satan herkesten hesap soracağız.”

(soL-Salihli)