Taksim'de Venezuela'ya destek eylemi

Bugün saat 14:30'da Taksim'de ABD'nin maşa olarak kullandığı Kolombiya'nın saldırgan politikaları karşısında Venezuela'ya destek eylemi yapılacak.

ABD'nin arkasında durduğu Kolombiya'nın Venezuela'ya dönük saldırgan politikalarını protesto etmek amacıyla 14 Ağustos 2010 Cumartesi günü (bugün), saat 14:30'da Taksim Tramvay Durağı'nda buluşularak, Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüş gerçekleştirilecek ve burada bir basın açıklaması yapılacak.

Çağdaş Hukukçular Derneği, Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Halk Cephesi, Kaldıraç, Halkevleri ve TKP'nin çağrıcı olduğu eylemle ilgili "Latin Amerika'da devrim kazanacak!" başlıklı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Bilindiği üzere, Latin Amerika'nın İsrail'i Kolombiya, bir kez daha kıtayı krize sürükleyerek, iki komşu ülkeyi, Venezuela ve Kolombiya'yı, savaşın eşiğine getirmişti. Kolombiya'nın talep etmesi üzerine Vaşington'da olağanüstü toplanan Amerika Devletleri Örgütü(OAS)'ne üye devletlerin temsilcileri, Kolombiya'nın Venezuela'ya yönelik ahlaksızca saldırılarına şahit oldu. Bazı video görüntüleri, fotoğraflar, dijital haritalar ve uydu resimler gösterilerek, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ve Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) militanlarının Venezuela'dan destek gördüklerini, Venezuela'da bu örgütlerin kamplarının bulunduğunu ve Venezuela devletiyle işbirliği içinde oldukları iddia edilmişti.

Venezuela ile Kolombiya arasında savaş olasılığını da gündeme taşıyan bu gerilim, yerini Chavez iktidarının diplomatik atakları sayesinde savaş olasılığının bertaraf edilmesine bıraktı.

Türkiyeli devrimci, komünist ve yurtseverler, ABD emperyalizminin Latin Amerika'daki saldırgan rolünü ve işbirlikçilerini teşhir ve protesto etmek Latin Amerika'nın yiğit devrimcilerine desteklerini sunmak için buluşuyor.

Yürüyüş ve basın açıklaması, duyarlı tüm kişi ve kurumların desteğine açıktır" ifadelerine yer verildi.

(soL - Haber Merkezi)